Wednesday, August 25, 2010

Lupa, takka ja muuta

Alkoi olemaan jo pientä epätoivoa ilmassa tuon luvan etenemisen suhteen varsinkin kun pääsuunnittelija ilmoitti maanantaina, että olemme hänen työjonossaan, niin oli mielessä, että montakohan viikkoa tähänkin menee. Tiistaina tuli sitten vapauttava sähköposti: pääsuunnittelija ja lupakäsittelijä käy perjantaina tontilla eli ihan kohtuullisessa ajassa kuitenkin. No sitten, jos päättävät laskea lattiakorkoa, niin kuvat menee uusiksi ennenkuin naapurien kuulemisen voi hoitaa. Pyydettiin tuota kuulemista ensin kunnan puolelta, mutta eiköhän näissä olosuhteissa tehdä itse - kunta kun odottaa sen pari viikkoa... Eiköhän me noi nopeammin saada kiinni varsinkin kun on vain kaksi kuultavaa.
Perustussettiä viivästettiin muutamalla viikolla nyt aluksi - ennenkuin lupa on handussa niin pitää muistaa pitää huoli, ettei parma ehdi valamaan elementtejä ettei tuu tosi kallista multifunktionaalista tilataideteosta tontille pohjien jostain syystä mahdollisesti muuttuessa...
Takka piti olla hanskassa eli:

Nietos
Mutta jotenkin, kun kävi sitä katsomassa, se ei tuntunut oikealta enään joten tuumattiin kierotilmatakkoja ja toista tulikiven vaihtoehtoa eli:
Hiekka.

Hormin suhteen on ollut helpompaa. Tiedetään, että teräshormilla tehdään ja jos se olisi ollut kiertoilmatakka, niin sitten hormi olisi perus teräshormi Härmä-Air:lta. mutta nyt kun ollaan varaavaan ja siis tuohon hiekkaan kallellaan, niin sitten pistetään vielä hieman hynaa palaa ja pistetään siihen Härmä-airin Air-In kiertoilmahormi, joka ideana on varsin nerokas: Hormi on kaksoisvaippahormi, jossa sisällä menee kuumat savukaasut ylös ja ulommassa kerroksessa kylmä ilma sisään lämmeten samalla. Tällä sitten saadaan varaava takka luovuttamaan lämpöä heti huonetilaan.

Saturday, August 21, 2010

LVI:tä ja lisätietoa luvasta

LVI-suunnitelmat tuli sitten perjantai-iltana ja tänään kävin ne läpi ja kas ainoastaan yksi kommentoitava asia koko neljän paperin nipussa! Kauan se kesti mutta poikkeuksellisen hyvät laput! Se ainoa asia mitä pitää kommentoida on lähinnä yhden viemärilinjan sijoittaminen tukipalkkien väliin joka käytännössä määrää alaslaskettavan katon sijainnin.
Luvasta aloin ottamaan yhteyttä pääsuunnittelijaan ja maili bouncasi, joten firman sivuilta katsomaan henkilökuntaa ja kas koko ukko kadonnut maailman kartalta, joten soitin kuitenkin se numeroon, kun arvelin, että yritys ei kuitenkaan numerosta luovu - ainakin ekan pääsuunnittelijan vaihtuessa numero säilyi. Hyvin arvattu eli siellä vastasi joku joka ilmoitti, että pääsuunnittelija ei ole heillä töissä ja meidän asiaa hoitaa tällä hetkellä toinen henkilö. Aloin jo arvelemaan, että lupa tökkii tuon takia, kun muutama viikko sitten käydessäni Espoon rakennusvalvonnassa vuoroani odottaessa ohikuulin tarinaa rakennuslupa käsittelystä, joka stoppasi kun kun pääsuunnittelija lopetti ja uutta ei ilmoitettu tilalle ja sama suunnittelija sitten kuitenkin jatkoi mutta käsittely ei jatkunut kuitenkaan kun ko. henkilöä ei ollut hyväksytty vielä sillä hetkellä uudestaan pääsuunnittelijaksi - tai no näin mä sen siinä tilanteessa ymmärsin sen asiakaspalveluhenkilön puhuessa puhelimeen. No soitin oletetulle uudelle pääsuunnittelijalle, joka ei vastannut mutta soitti takaisin ja ilmoitti, että lupakäsittelijä olisi korkoa lukuunottamatta valmis myöntämään luvan. Pääsuunnittelija / ko. firma ei siis ilmoittanut mulle tuosta vaihdosta mutta mikä tärkeää he hoitivat vaihdon kunnan suuntaan, jolloin käsittely ei häiriintynyt! Siitä siis propsit! Koron suhteen pääsuunnittelija ilmoitti katsoneensa meidän kuvia kyseli onko korko merkitty jossain tontilla, kun on menossa sitä katsomaan. Korko on tosiaan merkitty kuten kesäkuun blogimerkinnöistä voi lukea. Toimitin pääsuunnitelijalle naapuritalon assarit ja julkkarit johon sen talon korko on merkitty ja kuvasin mistä koron löytää ja muiden suunnitelmien pohjalta ilmoitin, että koron suhteen pelivaraa on noin 30 senttiä tai muuten salaojat pitää pumpata.
Mutta joo kolmas pääsuunnittelija tässä projektissa!

Friday, August 20, 2010

Alustava on alustava

Eli lupaa ei käsitelty eilen. Eli alustavapäätöspäivä oli alustava ilman sitoumuksia mistään. Täytyy soittaa lupakäsittelijälle maanantaina ja kysellä mistä kiikastaa... Kolme kuukautta ei siis riitä luvan käsittelyyn suomen toiseksi suurimmassa kaupungissa alueella, jolla kaava ei oikeastaan rajoita mitään. Nyt siis alkaa viides kuukausi lupakäsittelyssä mukaan lukien kuukauden odotusaika luvan jättöön ja luonnosten esittelystä alkaa aikaa olemaan takana reilut viisi kuukautta.

Projekti siirtyy siis taas eteenpäin...

Wednesday, August 18, 2010

Huomenna alustava lupapäätöksen käsittelypäivä

Eli niin se aika vaan taas menee - kolme kuukautta lupakäsittelyä siis takana ja huomenna olisi sitten se annettu alustava käsittelypäivä. Koska pessimisti ei pety niin parempi sanoa jo tässä vaiheessa, että en usko, että meidän lupa käsitellään huomenna...
Muutoin vastaavaa on varoiteltu projektin aktivoinnista, putkisuunnittelija on luvannut pdf:t perjantaiksi, Uponorilta on tilattu ilmaiset putkilaskelmat hulevesi ja viemäriroinille, keittiötä suunniteltiin tänään Keittiömaailmassa, laattoja käyty katsomassa Lohjalla paikallisilla taikureilla, tontin viemärikansia auottu ja tuumattu tarviiko naapuri salaojilleen pumppua vai riittääkö kaadot ja miten lankkuarinat rakennetaan jne. Silti tuntuu ettei ole tehnyt tarpeeksi ja enemmän pitäis tehdä ja kun duunnissakin kiire niin meinaa stressiä pukata. No ei kyllä oikeastaan - ihan kivaahan tää on olla aktiivinen - välillä kyllä ajatus harhailee vielä sille polulle miten helppoa olisi jos ei rakentaisi...

Mutta joo - kohta vapaa-aika muuttuu työleiriksi.

Friday, August 13, 2010

Lomaa ennen aloitusta

Viime viikko pidetty lomaa töistä ja ladattu akkuja rakentamiseen. Blogaamisesta lomaa on jo pidetty hieman pidempäänkin.
Sähkö-tarjoukset roikkuu edelleen ilmassa mutta jotenkin ollaan taipuvaisia sinne suuremman suuntaan. LVI-suunnittelu eteni lähinnä painostuksen avulla eli sain lähtösuunnitelman LVI-asemapiirrustuksesta, jonka pohjalta laadimme naapurin putkisiirtojen takia alustavan rasitesopimuksen. Rasitesopimusta täydennetään sitten kun tarkalleen tiedämme putkien lopullisen sijainnin. Toivotaan, että paperi riittää kunnalle ja kunnan suhteen ei tule ongelmaa.
Vaimo teki puutarhasuunnitelman ansiokkaasti ja se näytti oikein hyvältä ja sekin vietiin kuntaan vaikkei välttämättä olisi tarvinnut kun talotehdaskin oli parantanut pintavesisuunnitelmaa.
Alustava käsittelypäivä luvalle oli 19.8 ja tämän aamun soiton perusteella ei esteitä kunnan puolelta pitäisi materiaalejen suhteen olla. Samaan aikaan naapurit sanoo, ettei heiltä ole vielä kysytty mitään ja naapureille pitäisi antaa 2vk aikaa vastata... Jotenkin vaan kutina on, ettei lupaa vielä ensiviikolla tule.
LVI-suunnittelija soitti sanoi, ettei parma tee enää 150mm onteloita joten pitää laittaa 175mm - on kuulemma tukevampi :-) Suunnittelija vakuutti, ettei ongelmaa pitäisi tulla, jos huomioidaan vaan alapuolen sauman koossa toi muutos. Sattumalta kansitetut kunnalle menevät perustuskuvat tuli myös tänään postitse.
Isoin kesken ja myöhässä oleva asia on LVI-suunnitelma. Sen piti tulla toukokuun arvion mukaan neljässä viikossa - no vieläkin venataan. LVI asemapiirros ollaan kuitenkin saatu, mutta pitäis saada loputkin, jotta pääsee keskustelemaan LVI-urakoitsijoiden kanssa. Täytyy jatkaa painostusta ensi viikolla.