Wednesday, November 16, 2011

Monihuoneen ensiaskelmat...

Kotihifiä ja monihuonejärjestelmiäö täällä on nyt muutamaan kertaan tuumailtu jo aiemmin mutta nyt on ensimmäinen askel otettu. Taloon on ostettu Sonoksen ZP-120, joka sijoitettiin olohuoneeseen puskemaan musiikit jo aiemmin esiteltyjen OrbAudion kaiuttimien läpi.

Sonokseen päädyin pitkän pohdinnan jälkeen. Vaihtoehtona oli käytännössä Linn:in Sneaky tai AppleTV. Jotenkin Sonoksen kokonaisarkkitehtuuri ja käytöönoton luvattu helppous sekä toimiva Itunes että Spotify integraatio sitten loppuen lopuksi vei voiton kahdesta jälkimmäisestä.

Nyt noin viikon tuttavuuden jälkeen tuntuu varsin hyvältä ratkaisulta. Käyttöönotto oli helppo lukuunottamatta iTunes integraatiota, joka oli enemmän allekirjoittaneen kuin Sonoksen syytä - eli Tunes kirjastoa ei kannata jemmata toisen käyttäjän hakemistoihin. "Kaukosäätiminä" toimii iMac sekä mun Galaxy S puhelin joihin molempiin on saatavissa Sonoksen Desktop Controller softa ja käyttöönoton olisi voinut tehdä kummalla tahansa - mä tein sen puhelimella. Parin viikon kuluttua taloon kuitenkin saapuu iPad, joka varmaan isomman ruutunsa puolesta korvaa kännykän ja liikkuvuutensa puolesta iMacin.

Jatkossa järjestelmää laajennetaan yläkerran kotiteatterihuoneeseen ZP-90:lla, joka liitetään kotiteatterivahvistimeen äänilähteeksi, yläkerran työhuoneeseen sijoitettanee Play-5 ja makuuhuoneeseen varmaankin ZP-120 ja irralliset kaiuttimet. Spotify ja ITunes tulee muodostamaan äänilähteen runkoa jatkossakin mutta mietin, että pitäisikö iTunesiä pitää "levyvarastona" vai hankkiakko rinnalle jonkun ripnas:sin kaltasen tuotteen vai siirtääkö iTunesin kirjastot NAS-levylle...

Sunday, November 6, 2011

Valmis ruokailutila

Nyt voidaan sanoa pikkuhiljaa, että ruokailutila on about siinä kuosissa mihin se tulee jäämään. Tilassa on muuton jälkeen vaihtunut kaikki huonekalut ja ostettu vielä kattokruunu.

Mutta nyt alkaa olemaan valmista

Pöytä juhlasuunnassa
Katossa meillä on itseasiassa neljä sähkörasiaa mutta nyt kuitenkin päädyttiin vain yhteen valaisimeen, joka hankittiin Pentikiltä ja jossa on tiettyjä laadullisia ongelmia ts. katsotaan reklamoidaanko vai tuunataanko. Eli osa noista "kynttilöistä" ei toimi Led-kynttilä polttimon kanssa.


Koriste kastaijaisjuhlia varten

Pöytä on Boknäsin täys tammikantinen Club Vintage Interiorsin Royal - samaa tosin saa Flamantilta eri nimisenä ja alkuperä on jossain kaukoidässä mutta kuitenkin hieno pöytä. Tuolit on Vepsäläiseltä Vincent Sheppardin Melbourne tuolit, jotka sattuivat olemaan 50% alennuksessa eli tulivat melkein edulliseksi.



Tässä vaiheessa ei kattaustarpeita ja pöytäliinoja ja muuta olla vielä hankittu mutta mahdollisuuksia on paljon. Niin pöydän voi kääntää 90-astetta ja todennäköisesti sitä pidetään niin päin arkikäytössä.

Tuesday, November 1, 2011

Vaatekaapin kalusteet - vihdoin!

Pieni rakentamisen jälkeinen taantuma tekemisessä on nyt pikkuhiljaa väistymässä ja taas löytyy energiaa viimeistelyyn. Jotkut puhuu rakentamis-burnoutista mutta ei se nyt ihan niin paha juttu ole - se on vaan tarve hetkeksi pysähtyä ja nauttia työn tuloksesta. Toiset nauttii tosin sen pari vuotta...

Me päätettiin jossain vaiheessa ettei Elfaa laiteta vaatekaappiin ja päädyimme sitten sen sijaan Kirenan ratkaisuun ja kun lasku tuli niin kävi ilmi, että Kirena on Elfa... No oli miten oli kaapin rungot tuli perjantai-aamuna, asennus aloitettiin illalla ja valmista tuli noin vuorokaudessa. Eli nopea ja helppo homma ja tuotteiden laatu erinomainen.

Ajatus tilojen suhteen oli, että niin paljon säilytystilaa kuin vain saadaan - edellisestä talosta viisastuneena. Silloin ei varauduttu siellä juurikaan vaatehuoneilla tai -komeroilla ja sitten ostettiin pahimpaan paniikkiin Ikean Paxeja ja todettiin ne samantien rumiks...

Tällä kertaa meillä siis oli vaatehuoneet talossa kun muutettiin mutta ei kalusteita, joten vaatteet oli ekat viikot mustissa jätesäkeissä mutta vaatehuoneissa kuitenkin :-) Jätesäkit ei ollut tosin kovin käytännöllisiä, joten käytössä olevat vaatteet oli noin 10% kaikista, kun ei oikein tiennyt mistä etsiä. No nyt kuvissa olevat hyllyt on jo pääsääntöisesti täytetty ja täytyy sanoa, että vaatehuoneet on kyllä arjen luksusta, jotka oli loppuen lopuksi yllättävän edulliset.

Makuuhuoneen vaatehuone


Vaatetangot

Eteisen vaatehuone
Seuraavaksi varmaan esitellään valmistumassa oleva ruokailutilan sisustus - vain valaisin (joka ei nyt sittenkään ole Dieselin Glas) puuttuu...

Kappas 20000 kävijää mennyt rikki...