Sunday, July 15, 2012

Puutarha hetki ennen ukkosta

Ukkonen painaa päälle - ei välttämättä uskoisi kun ei noita kauniita päiviä täällä Espoossa ole juurikaan ollut. Tosin ei tämä ihan surkeakaan kesä ole ollut. Mutta kyllä hieman teitä tämän kesän rakentajia käy sääliksi - aika samanlainen kesä kuin meillä edellista taloa rakentaessa ja silloin kyllä joutui tarkkaan taiteilemaan mm. yläpohjan villojen asentamisen kanssa.

Mutta tässäpä hieman kuvia tältä päivältä puutarhasta:

Päärynäpuun Clematiksen kukinta on alkanut 

Pieni sato saadaan kirsikkaakin - toivottavasti

Kesäkurpitsat kukassa

Easy Elegance sarjan Music Box melkein kukassa

Tänään hankittu ryhmäruusu Astrid Lindgren

Tomaatteja tulossa

Kurjenmiekat - Haukilahden rannan kannan siemenkotien siemenistä kasvatettu taimeksi anopin toimesta.

Kuvassa mm. kesäkurpitsaa, salaatteja, pinaattia, rucolaa, ruusupapuja jne. Niin ja sähköputkia  ja bambutikkuja :-)
Niin ja talo on nyt yhtä kulmalautaa ja ehkä yhtä peltiä vaille ulkoa valmis.

Sunday, July 8, 2012

Puutarhasta positiivista

Pupujen, varisten ja oravien tuhojen jälkeen jotain positiivistakin puutarhasta: Ensimmäinen ruusu! Easy Elegance ruusuperheen: High Voltage.
On se hieno!

Kuvan sävyjä on hieman käsitelty Aperturella, kun noi terälehdet oli kovin valokuvateknisesti puhki palaneet.

Meillä on noita Easy eleganceja kolme muutakin (All the rage, Music Box ja yhden nimeä en just nyt muista) ja toistaiseksi näyttää siltä, että kaikki tulee kukkimaan. Mutta ruusujen tapauksessa talvi tuo kovemman haasteen eli ensikeväänä nähdään kuinka talvi on kestetty. Noh tällä kertaa on sellainen puutarha, johon voi (jalostettuja) ruusuja edes ajatella.

Rakentaminenkin on jatkunut pitkästä aikaa eli viimeiset talon ulkopuoliset työt menossa: Terassien tukipalkkien verhoilua ja naulankantojen maalausta. Jos säät sallii niin ensiviikolla on tämäkin projekti valmis ja sitten on sisällä vielä muutamia pikkujuttuja tekemättä... Niin olen sitä ihmistyyppiä joka mielellään ideoi ja suunnittelee ja vielä toteuttaakin mutta se viimeinen lopullinen nysväys on tuskaa... Eli saas nyt nähdä koska oikeasti on valmista.