Saturday, March 19, 2011

Yläkertaa ja seiniä...

Timpurit aloitti maanantaina ja aika nopeasti kävi ilmi, että mä siirryn sourcingiin ja ne hoitaa rakentamisen. Muutaman pienen alkusäädön jälkeen homma alkoi toimimaan hyvin. En mä rakentamisessa mikään käsi ole mutta toimiva tiimi on tiimi ja jos siihen lähtee väliin säätämään, niin ei välttämättä hyvää tule. Timpurit lukevat hyvin kuvia ja tekee siistiä jälkeä joten en voi valittaa. Kielenä toimii viron ja suomen sekamelska - ehkä mullekin alkaa jossain vaiheessa tarttumaan viron sanojakin. Viikon aikana edistyttiin mun mielestä hyvin: yläkerran putkiullakon tuulensuojat saatiin valmiiksi ja kaikki pystytysryhmän jälkeiset runkotyöt on hyvällä mallilla. Mä nysvään tässä viikonlopun aikana pikkujuttuja, kuten IV-koneen alustaa ja jätän suuret viivat ammattilaisille. Musta siis on tullut laiska tai realisti... Mun kyllä piti tehdä about kaikki mutta toi sourcing vie aikaa, kun rautakauppojen valikoimat on aina niiden tarvikkeiden kohdalta vajaavaisia, mitä itse kaipaan.

Oluhuoneesta ruokailutilaa kohti

Kantava tolppa

Vesimittarin suoja

Siporexia uudessakin talossa :-)

 
Lupasin raottaa hieman meidän tontin jätehuoltoa. Kävin puukeskuksessa tässä reilu viikko sitten ja ne myy siellä vihreitä sortit-säkkejä - ideana tuossa on siis: ostat säkin/säkkejä. Täytät ne lajitelluilla jätteillä (seka, puu, piha ja kivi) ja kun sortit säkit on täynnä soitat sortitille ja ne hakee säkit pois ja lähettää laskun. Lisätietoa: www.sortit.fi - aika vajaavaiset sivut vielä mutta perusidea ja kustannukset varmaan selviää... Ehkä halvempaa kuin siirtolava mutta katsotaan kuinka homma toimii...

Haasteita tuntuu tulevan putkifirmasta - niiden piti tulla ensiviikolla mutta firman pomo ei varmuudella voinut sanoa, että näin käy. Jos tulevat niin loppuviikosta... Siis varaus ukoista tehtiin kuitenkin jo pari viikkoa sitten. Tästä saattaa tulla jatkossa hieman haasteita tai sitten pitää vaan varata ajoissa tai ruveta vittumaiseksi. Katsotaan miten homma etenee.

Laattapuolella mietitään märkätilojen lattioita. Tuossa yksi metallinhohtoinen mosaikkilaatta vaihtoehto:
EZ SPACE NEPTUNO

No comments:

Post a Comment