Saturday, June 22, 2013

Juhannus ilman jääkaappia

Noin - jääkaapin korjausaika saatiin sitten juhannusviikonlopun jälkeiseksi päiväksi. Eli mikäli se tulee kuntoon on korjaus kestänyt 2,5 viikkoa - Kiitos Elektrolux AEG - muistan teidät seuraavan kerran kodinkoneita valitessani.

Tässä vaiheessa on hyvä virkistää muistia kuluttajan oikeuksien osalta ja lainata kilpailu- ja kuluttajaviraston määritelmiä takuukorjauksen säännöistä:

  • Kohtuullinen takuukorjausaika on noin kaksi viikkoa 
  • Jos korjausaika jostain syystä venyy, kuluttajalla on oikeus vaatia vähintäänkin sijaislaitetta korjauksen ajaksi viimeistään kahden viikon jälkeen 
  • Jos kuluttajalle aiheutuu laitteen korjaamisen takia ylimääräisiä kustannuksia tai olennaista haittaa, hänelle on syytä antaa sijaislaite käyttöön korjauksen ajaksi. Näin menettelemällä takuun antaja voi välttyä korvaamasta kustannukset siitä, että kuluttaja itse huolehtii korvaavan laitteen hankkimisesta korjauksen ajaksi.
Lisäksi huomioitavaa on, että kuluttajansuojalaissa puhutaan kohtuullisesta ajasta ja se mitä kohtuullisuus tarkoittaa riippuu tilanteesta. Esim. lapsiperheen pesukoneelle kahden viikon korjausaika on jo kohtuuton. Meidän kannalta valitettavasti missään ei oteta siihen kantaa mikä merkitys on lapsiperheen jääkaapilla perheen arjen sujumiseen ja kuinka kohtuuton tilanteemme on. Hyvin ollaan ainakin sitkistelty tähän saakka.

Jännityksellä odottamaan maanantaita - jos kaappi tulee kuntoon niin hyvä mutta en AEG:ta silti suosittele. Jos taas ei, niin sitten alkaa reklamaatiokierros.

Kesän ensimmäinen - Pakko syödä tuoreena.

No comments:

Post a Comment