Monday, January 3, 2011

Takka tilattu.

Tontti viettää vielä hiljaiseloa mutta se ei tarkoita ettei mitään tapahdu. Paalutuslaskut ja pöytäkirjat tuli - paalua upposi 1,5-kertaa enemmän  mitä oletettiin. Näyttää siltä että tontti on montun reunalla osa paaluista oli vajaa viisimetrisiä kun taas pisimmät oli yli kymmenmetrisiä - tämä kaikki siis 13*15m alueella. Mittatarkkeet tuli maanmittaajalta ja niiden mukaan paalut oli +-5 senttiä siitä missä niiden pitikin olla - enhän mä näistä mitään ymmärrä mutta vaikuttaa OK:lta.

Maatöidenkin lasku tuli ja aiheutti aika shokin. Kaivurin ja apparin pystyi ennakoimaan mutta fyffeä näköjään paloi eniten kuorma-autoihin ja kohtuullisen paljon myös maankaatopaikkalaskuihin kun tavara oli liian löysää Golf-kentän pohjaksi... Samantien maansiirron noin puolivälin rajapyykillä pamautettiin yli maansiirtobudjetin. Vittumaistahan tuo sinänsä on mutta eipä noissa maansiirroissa paljon muutakaan voi kuin kaivaa ja katsoa mitä löytyy...

Takka meni tilaukseen ja hormitilaus jätettiin avoimeksi. Päädyttiin 190cm Kermansaven Violan kulmamalliin kulmaliitoksella, valkoisella rappauksella ja  korkealla uuniluukulla. Malli näyttää jotakuinkin tuolta:

Tuumailtiin aikapaljon tuota ja kaakeloitua sisarmalli hiekkaa mutta loppuen lopuksi päätös oli aika helppo. Hetken aikaa tuumailtiin myös kiertoilmatakkoja mutta jotenkin vaan tuntui, että ollaan enemmän varaavan takan kanssa sinut (polta nopeasti ja pellit kiinni) kuin kiertoilmatakan hitaamman polttamisen kanssa.

Hormipuolella katsotaan mitä tapahtuu huhtikuuhun mennessä - halu on edelleen kova metallihormiin verrattuna painavaan harkkohormiin varsinkin kun liitos on takan päältä. Takkamyyjä sanoi, että kotimaiset valmistajat sertifioi uudelleen horminsa testauttamalla ne paksumpien välipohjavillojen kanssa eikä tuntunut olevan tilanteesta kovin huolissaan. Me sovittiin sitten,  että tilataan hormi mutta mikä niin sitä katsotaan sitten myöhemmin :-) Air-In jätettiin nyt toistaiseksi pois laskuista. Hinta on kuitenkin *2 tavallisen hormin hinta.

Sunnuntaina meni taas pari tuntia lumitöihin ja loppuviikosta on taas luvannut hieman lisää tavaraa taivaalta...

1 comment:

  1. ihana takka , hyvä tuo luukku valinta

    mekin päädyttiin pähkäilyjen jälkeen perusvaraavaan.
    Otettiin kermansaven aada.
    xeniaa mietittiin , mutta päädytiin sirompaan.

    ReplyDelete