Thursday, November 8, 2012

Kestotesti - vuosi talossa täynnä

Rakennusblogina tämä alkaa vetämään jo viimeisiään - mitään ei oikeastaan ole kesken. Puutarhan kasvukertomuksena vuodenaika antaa rajoituksensa inspiraatiolle ja sisustuspuolellakaan ei ihan kummallisia ole tapahtunut. Merkittävintä varmaan on se, että vuosi talossa on tullut täyteen ja alkaa saamaan osviittaa siitä mikä ratkaisu, materiaali tai tuote toimii.

Positiiviset jutut:

  • Päämakuuhuoneen yhteydessä oleva WC suihkulla - puhdasta aamun luksusta!
  • Yläkerran oma WC suihkulla - En vaan ymmärrä pohjaratkaisuja, jossa näin ei ole tehty.
  • Maalämpöpumppu - Danfoss, Tom Allenin toimittamana. Sähkön kulutus kaikkine sähköineen alle 10000 KWh/vuosi
  • Öljytty parketti - naarmuja tulee mutta ei haittaa ja on todellakin parempi kuin laminaatit - laminaatit jos laittaa ja ajattelee ne vaihtavansa, niin ei sitä tule kuitenkaan tehtyä...
  • Enervent - Aivan loistava vehje kaikkinensa... Jos esilämmityksen olisi tehnyt vedellä, niin se olisi täydellinen mutta kun maalämpöratkaisu tehtiin liian myöhään :-(
  • Iki-kiuas - hidas mutta hyvä
  • Laadukkaat tapetit - Onnistuneet valinnat meillä ja ovat "tehokkaampia" kuin tavalliset maalatut seinät
  • Parrujen jättäminen kuultaviksi - eli Keittiössä eteisessä näkyvät tukirakenteet käsiteltiin vain Uulan ilonalla ja ne näyttää tosi hyvältä 

Mieltä askarruttavat:

  • Keittiön ja KHH kaapit on melko herkät iskuille ja kolhuille.
  • Listoitukset ja talon runko eläneet joten halkemia ilmestynyt
  • Ido Select peilien valaisimet: kolmesta yksi paskana ja toinen polttanut vuoden aikana kaksi loisteputkea. Noissa tosin on kahden vuoden takuu.
  • Toi pieni lasikuitutapetin osuus
  • Lujamaalin "lujuus" kaikki näkyvät vauriot seinissä on Lujalla maalatuissa seinissä

Sitten hieman sisustusratkaisuja meidän taaperon huoneesta, jossa löydettiin osittainen ratkaisu pihakalusteiden talvisäilytykseen:



Ja mun huoneessa on yksi Nudin valaisin, jossa oli hieman pitkä piuha joten harjoittelin hieman kiipeilijöille tutun kasisolmun kanssa:


Viimeiset viikot on mennyt pahahkon Issiaksen kanssa ja siihen liittyen lainasin Vepsäläiseltä Tempur 7cm petarin viikoksi. Niitä siis saa testata 25€ Euron viikkohintaan, joka hyvitetään ostosta. Ei se mitään auttanut ajattelin palauttaessani mutta petarin palautusta seuraava yö oli sitten ihan hirveä eli tällä hetkellä askarruttaa, että auttoiko se sittenkin? No Tempur on muuten ihan hyvä mutta se on aivan törkeen kallis. Vertailin hieman hintoja ja koko sänkysetti 160*200cm maksaisi alennuksilla 4000-4500€ paikasta ja mallista riippuen ja nyt vaivaan päätäni, että onko mun selkä 4000€ verran kipeä ja auttaisiko se sittenkään - tulisiko siitä hukkainvestointi ja sen saman summan voisi käyttää kirurgin veitseen... Niin siis pohjimmiltaan: mikä hinta on elämänlaadulla ja onko Tempur tie parempaan?

Espoon tonttiarvonta on taas käynnissä ja siellä olisi kaksi aivan mielenkiinotoista tapausta - pitäisköhän sitä vaikka osallistua?


4 comments:

  1. Itse kärsin hieman huonoista yöunista ja aamuisesta selänjumituksesta. Päätin että sijoitan itseeni ja ostin unikulman sängyn. Sänky tehty mittatilauksena minun mukaani. 160x200. Ei moottirihärpäkkeitä tms. Hinta 6200 euroa sisältäen peiton ja pari tyynyä. Päivääkään en ole katunut vaikka oli auton ja asunnin jälkeen elämäni suurin sijoitus. Hyvin nukkuu ja kivuista ei tietoakaan.

    ReplyDelete
  2. Jaahas, patjakauppias asialla.

    Miksi yläkerran wc:ssä pitää olla suihku, jos vieressä saunatilat, joissa suihkut. Tai miksi päämakuuhuoneessa pitää olla oma wc, jos ko makuuhuone sijaitsee yläkerran wc:n vieressä?

    ReplyDelete
  3. Noi nyt oli kommentteja meidän talon positiivisista puolista meidän pohjaratkaisulle - ei mitään yleisiä suunnittelusääntöjä. No yleisenä suunnitelusääntönä voitanee sanoa, että Yläkerrassa kannattaa olla suihku (Saunan, WC:n tai minkä tahansa tilan yhteydessä kunhan vaan on) sekä WC.

    ReplyDelete
  4. Mukavaa että tuo maalämpöpumppu on tuonut sähkössä säästöä. Meille ei sellaista voida laittaa, mutta olemme ilmalämpöpumppua harkinneet. Olisi myös nimittäin tarkoitus säästää hieman. Nykyään laskut ovat jo sitä luokkaa, että jotain täytyy keksiä. Kiitos postauksesta.

    ReplyDelete