Monday, September 9, 2013

(Ei niin iloinen) Yllätys katolla.

Jotenkin katon tarkastaminen jäi tänä keväänä tekemättä ja kesäkin jo meni. Sunnuntaina sain sitten aikaiseksi kiivetä tarkastamaan tilannetta. Ja mikä katolla odotti: Iso määrä rikkoutuneita tiiliä ja  kahden selkeästi irronneet lumiesteet ja kattosillan päädyn tuen alla olevat tiilet kaikki paskana...
Kattosillan fiksasin samantien ja muut kattotiilien loppumisesta johtuen sai odottaa tähän päivään.

Kattotiilet (Monierin perustiili tummanharmaana) löytyi helposti Herttoniemen starkista ja sitten täkkipultteja, nauloja ja ruuveja ja rahaa tiskiin yhteensä 50€. Josta pitää mainita, että kattotiilistä sain alennusta Starkki kortilla vielä kaksi vuotta rakentamisen lopetuksen jälkeen.

Viemärin läpiviennin lumieste oli sitten katolle päästyä äkkiä korjattu, jonka jälkeen pääsin tutkimaan olohuoneen yläpuolella olevaan noin 5m lumiestettä. Se oli selkeästi valunut alaspäin ja irti. Tämä varmistui tiilien ylöstyönnöllä eli koko lumieste ja sen tukipuu kakkosnelonen oli irti - urakoitsija oli kiinnittänyt ne kahdella 100mm rautanaulalla, jotka olivat nyt nätisti antaneet periksi ja taipuneet. Tukipuu oli valunut ruoteeseen saakka ja ruodekin oli taipunut yli 40-astetta ja ruoteeseen asetetuista kattotiilistä oli merkittävä osa yläreunasta rikki.

Irroitin putket ja nostin tukipuun irti kannakkeineen ja vein sen maahan "huollettavaksi" eli täkkipulttien kiristys ja vanhojen naulojen poisto. Sen jälkeen oikaisin ruoteen,  rakensin lumiesteen alapuoleisen kattotiilirivistön uudelleen, kiinnitin lumiesteen tukipuun kannakkeineen. Tukipuun kiinnitykseen meni nyt 6*120 ruuvejä kaksi ja yksi 100mm rautanaula. Sen jälkeen asensin lumiesteen molemmat putken ja kannoin 14 uutta kattotiiltä paikoilleen. Ja valmista tuli - eilinen vitutus muuttui tyytyväiseen olotilaan kun sai aikaiseksi.

Sitten oli melko hiki ja kalja ansaittu ja aikaa meni kolme tuntia. Omakotiasujan arkea...

Ensikeväänä sitten ajoissa katsomaan tilanne!

Ai niin Jääkaappi on saatu takaisin - ei kestänyt kuin reilut kaksi kuukautta - ottakaa huomioon kun harkitsette AEG Elektroluxeja koteihinne.

1 comment:

  1. Heips,
    mitäpäs teille?

    Vieläkö raksakengät on tallessa, kiva haaste odottaisi blogissani, jos kiinnostaa? :)

    ReplyDelete