Wednesday, August 25, 2010

Lupa, takka ja muuta

Alkoi olemaan jo pientä epätoivoa ilmassa tuon luvan etenemisen suhteen varsinkin kun pääsuunnittelija ilmoitti maanantaina, että olemme hänen työjonossaan, niin oli mielessä, että montakohan viikkoa tähänkin menee. Tiistaina tuli sitten vapauttava sähköposti: pääsuunnittelija ja lupakäsittelijä käy perjantaina tontilla eli ihan kohtuullisessa ajassa kuitenkin. No sitten, jos päättävät laskea lattiakorkoa, niin kuvat menee uusiksi ennenkuin naapurien kuulemisen voi hoitaa. Pyydettiin tuota kuulemista ensin kunnan puolelta, mutta eiköhän näissä olosuhteissa tehdä itse - kunta kun odottaa sen pari viikkoa... Eiköhän me noi nopeammin saada kiinni varsinkin kun on vain kaksi kuultavaa.
Perustussettiä viivästettiin muutamalla viikolla nyt aluksi - ennenkuin lupa on handussa niin pitää muistaa pitää huoli, ettei parma ehdi valamaan elementtejä ettei tuu tosi kallista multifunktionaalista tilataideteosta tontille pohjien jostain syystä mahdollisesti muuttuessa...
Takka piti olla hanskassa eli:

Nietos
Mutta jotenkin, kun kävi sitä katsomassa, se ei tuntunut oikealta enään joten tuumattiin kierotilmatakkoja ja toista tulikiven vaihtoehtoa eli:
Hiekka.

Hormin suhteen on ollut helpompaa. Tiedetään, että teräshormilla tehdään ja jos se olisi ollut kiertoilmatakka, niin sitten hormi olisi perus teräshormi Härmä-Air:lta. mutta nyt kun ollaan varaavaan ja siis tuohon hiekkaan kallellaan, niin sitten pistetään vielä hieman hynaa palaa ja pistetään siihen Härmä-airin Air-In kiertoilmahormi, joka ideana on varsin nerokas: Hormi on kaksoisvaippahormi, jossa sisällä menee kuumat savukaasut ylös ja ulommassa kerroksessa kylmä ilma sisään lämmeten samalla. Tällä sitten saadaan varaava takka luovuttamaan lämpöä heti huonetilaan.

No comments:

Post a Comment