Sunday, May 30, 2010

Eka työpäivä tontilla

Tänään alettiin raivailemaan tonttia pikkuhiljaa mm. 4m korkeista ruusuista, sireeneistä ja pensasangervoista. Maaperä tontilla on ainakin hedelmällinen - sen verran rankasti siellä kaikkia kasveja kasvaa. Välillä oli olo kuin viidakossa.
Aloitimme hommat yhdentoista aikoihin ja vedettiin merkki naru pitkille sivuille. Sen jälkeen yritettiin laittaa naru pohjoispäätyyn mutta siitä ei tullut yhtään mitään - aivan liian sankka kasvusto... Joten pohjoispään sijaan vedettiin samansuuntainen lanka hallinta-alueen rajalle. Sen jälkeen talon kulma kerrallaan merkatuksi kepillä. Yksi keppi päätyi avo-ojaan muut ihan OK paikoille. Nyt vielä vaaitukset niin sitten kelpaa lupa-arkkitehdin käydä tontilla.
Merkkausrumban jälkeen pieni tauko: K-rautaan ostamaan vesurit (joista ei saanut rakentaja-alennusta) ja Mäkkäriin safkalle. "Hyvin" syoneenä aloitettiin sitten raivaus. Vesurilla vaan puskaa nurin - raivaussaha tosin olisi ollut parempi mutta ei tartte tänään muuta liikunta-aktiviteettiä miettiä, kun pari tuntia vesurilla huitoi. Raivattiin pohjoispään rajalinja ja vedettiin sinne se lanka, jota ei aiemmin päivällä järkevästi paikoilleen saatu.
Lopuksi kartoitettiin potentiaalisia ongelmia tontilta eli suomalaiskansallisia kaatopaikkoja, kaivoja, säilytettäviä puita yms. Saldona kaksi entistä(?) kaivoa, pallogrilli, yksi tarkastuskaivo, yksi ehkä hulevesi tarkastuskaivo, yksi valotolppa, keinu, hiekkalaatikon runko ja paikka ja n. 1000kg:n metallihäkkyrä ja varmaan 4 irtokaivon rengasta.

No comments:

Post a Comment