Friday, August 10, 2012

Fiskarsin kaksi lapiota

Meillä on kaksi Fiskarssin lapiota. Toinen vanhempi on ostettu 1999 ja sillä on rakennettu nyt kaksi taloa ja kaksi puutarhaa ja on moitteettomassa kunnossa. Ostimme toisen samanlaisen Fiskarssin lapion tänä kesänä kun luulimme luottotyökalumme kadonneen. Onneksi löysimme tuon vanhan... Tämä uusi Bauhaussista ostettu ja Puolassa valmistettu Fiskarssin lapio kesti noin tunnin ja sen jälkeen siitä alkoi kahvan ruuvi löystyä ja kahva pyöriä - eli tuote oli käyttökelvoton. Kiristeltiin ruuvia mutta sitten se ruuvi jo katosi ja käyrä näytti punaista. No Kuittia ei tietenkään löytynyt mistään, niin päätettiin sitten ottaa yhteyttä Fiskarssiin. Ja Fiskars vastasi:
"Fiskars vastaa virheellisistä tuotteista vuoden sisään mutta nyt tuote ei ole virheellinen - voisitte hankkia ruuvin jostain ja laittaa hieman liimaa" ym. muuta sontaa ilman mitään aikomusta ottaa siihen kantaa, että se liima ja ruuvi olisi kannattanut laittaa siihen lapioon jo siellä Puolan tehtaalla...

Tämä on nyt kolmas Fiskars konsernin tuote, joka on osoittautunut sudeksi meidän perheessä ja josta on reklamoitu.

Voikukan juuren poisto härpäke meni rikki eli mekaniikka ei kestänyt. Se vaihdettiin ilman kyselyjä - tunnustivat virheellisen suunnittelun ja uusi toimikin huomattavasti paremmin.
Hackman Iittalan (siis Fiskars) Matador tarttumaton pannu tarttui ruokaan puolen vuoden jälkeen niin tehokkaasti, että puolet ruuasta jäi siihen pannuun - se siitä tarttumattomuudesta ja näitä paistinpannu suunnitelun helmiä meillä oli kaksi. Molemmat pannut pestiin aina käsin ja pidettiin muutoinkin asianmukaisesti ja tehtiin kaikki netin kikat puhdistaaksemme pannun mutta lopputulos oli hankkia Tefalit tilalle peruspannuiksi. Pihvipannu on sitten erikseen... Niin perheestä löytyy 15 vuotta vanha Hackmanin kovanaama ikäänsä nähden moitteetomassa kunnossa - harmi ettei toimi induktiolla. Näistä Matadoreistakin kyseltiin Hackmanin asiakaspalvelun kautta mutta ei niissäkään kuulemma ollut mitään vikaa eli paistinpannun normaali käyttöikä on puoli vuotta...

Mutta jotenkin jää mielikuva, että laatu kiertää Fiskarsin tuotteet nykyään kohtuu kaukaa.

1 comment:

  1. Mulla on kans ollu sellainen vanhempi fiskarssi laiminlyötävänä tuolla piha hommissa ja voin kyllä rehellisesti sanoa että maailman paras lapio.
    Se kesti ainakin kymmenvuotta todellista väärinkäyttöä kunnes väsähti ja alkoi antamaan periksi joka suhteessa...
    Tilalle valkkasin tarkalla seulalla Suomessa valmistetun mustakahvaisen fiskarssin ja ainakin näin parinvuoden hakkaamisen jälkeen on ollut edeltäjänsä veroinen, rautaharava on kans osoittautunut loisto peliksi. Koitappa ostaa seuraavaksi sellainen mustakahvainen Suomessa tehty.

    ReplyDelete