Friday, March 26, 2010

Ja asiat etenee...

Asemapiirrustuksesta Herralatalot otti vastuun puhtaaksi kirjoittamisessa ja pääsuunnittelijan kanssa sitten suunnitellaan siihen korkeusasema eli hommat hoituu eteenpäin! Duunikaveri valitteli, että oli joutunut kaivamaan kiviä toisen duunikaverin tontilla. Siis toinen duunikaveri käsittelyyn ja "jakamaan" "kokemuksia" - tekevät perheensä kanssa isompaa taloa kuin me ja he olivat just saaneet ontelovälipohjan kasaan eli menevät myös paljon meitä edellä. No jokatapauksessa duunikaverilla on tuttu maanrakennusurakoitsija, jota suositteli ja soitti sille ja aikaa ko. firmalla kenties on myös meille, joten pyysin tarjousta. Tosin melko varmasti tiedän ottavani ne hinnasta riippumatta. On nimittäin huomattavan hyvän maineen omaava porukka, koska Juha Bergille ei v...uilla - joku (jos tätä joku lukee) voi tästä sitten vetää johtopäätöksensä ja selvittää urakoitsijan. Katsotaan saadaanko ne - on toinenkin vaihtoehto mutta tähtäin on saada pohjat ilman merkittävää omaa panosta.
Tänään messuilla jouduin sitten Pohojalaisen Expert myyjän uhriksi ja nyt meillä on kodinkoneet muttei taloa - välillä tuntuu, jos myyjä inttää, niin meikä ostaa. No roinat on AEG:n roinat (Jääkaappi, Pakastin, AP, induktio ja pyrolyysi) eli laadullisesti järkevät vaikkeivat gaggenaut olekkaan. Viinikaappi sekä liesituuletin jäi vielä hankintaan. Varsinkin tuon liesituulettimen tehoa kannattaa oikeasti miettiä eli mihin sen tökkää ilmanvaihtojärjestelmässä: suoraan katolle vai ilmanvaihtojärjestelmään. Tänään parempi puolisko valmisti ruokaa ilmastointi ja kerrostalon "liesituuletin" asianmukaisesti päällä ja palohälytin alkoi huutaa vaikka ruoka oli erittäin hyvää. Joskus ei vaan ymmärrä palohälyttimiä.
Messuilla muuten tutkittiin ulkomaalien sävyjä, koska joudumme päättämään ne jo piakkoin. Tikkurilan edustaja ehdotti, että hankittaisiin 3dl:n purkkeja ja testattaisiin lautaan. Loistava idea! Ulkomaalien värejä on ihan turha miettiä sisätiloissa, joten varmaankin länästään ne laudalle ja kiikutetaan ulos katsottavaksi.
Termexillä oli myös osato messuilla - termexhan on meidän tulevan talon eriste, jota tehdään kärjistetysti Erikeeperista ja vanhoista hesareista eli ekoratkaisu. Keskustelun pohjalta vaikutelma varmistui siitä, että tehtiin oikea ratkaisu talon rakenteen suhteen.
Ja sitten ne messut meni kiinni ja vaimo ei ehtinyt kunnolla puutarhapuolelle, joka ei välttämättä ole allekirjoittaneelle huono asia...

No comments:

Post a Comment