Friday, November 12, 2010

Ekat joulutortut uunissa.

Joulu lähestyy siis ja ulkona sataa vettä - meille se parempi vaihtoehto sateista :-) Rakennusvalvontamaksu tupsahti tänään postissa ja kas - se meidän naapurien kuuleminen maksoi 90€/naapuri kunnan tekemänä. Aika hinta kirjeen lähetyksestä... Jotenkin jokainen mun blogi merkintä alkaa tuntumaan kustannuksista kitimiseltä mutta kymmenen vuotta ja paikkakunnan vaihto = markat euroiksi + kerroin päälle.

Tänään saatiin aloituskokous sovittua eli päästään aloittamaan toivotusti - pelkäsin, että taas venataan kuukausi kunnan pakeille pääsyä mutta hyvä, että järjestyi haluttuun ajankohtaan.

Budjetti: +3,47%

2 comments:

  1. Budjetti: +3,47% / x euroa. Please!

    ReplyDelete
  2. Budjetti on lähtökohtaisesti noin 5% yli osuuspankin laskurin ja Osuuspankin laskuriin nähden mennään +9% tilanteessa. Talopelilläkin tehtiin pohjia mutta en mä muista mitä se aikoinaan sanoi. Budjetin tilannetta seurataan tarjouksista, maksetuista ja sovituista urakoista.
    Ylityksiä: Putkiurakka +56%, Sähköt +32% & takasta ja hormista on tulossa AIR-Iniin päätymisen kautta iso ylitys.
    Alituksia: Kodinkoneet, Keittiökalusteet, KHH-kalusteet, perustus, paalutus.
    Mutta koska asioita ei olla tilattu, niin ei ne vielä ole mitään maksanutkaan ts. voidaan downgreidata, jos halutaan - rakentamisessa on kuitenkin aina kompromisseista kyse!
    Lisäksi budjetissa on erikseen yllätyserät eli asioita, jotka vaan ilmaantuu kun allekirjoittanut ei ole miettinyt asioita loppuun saakka :-)

    ReplyDelete