Thursday, November 25, 2010

Noin - saa rakentaa...

- ainakin tiistaihin saakka, jolloin vastaavan mestarin hakemus virallisesti hyväksytään - toivottavasti. Aloituskokous oli siis tänään ja olihan se 10 vuoden ja kunnan vaihdon jälkeen jotakuinkin shokki. Vaatimustaso about kaikelle on tiukka! Tehtävää & deadlineja tuli iso nippu ja samalla ymmärtämystä miten asiat hoituu nykyään... 10 vuotta sitten aloituskokous oli 15 minuuttia kestävä tapaaminen tontilla - nyt istuttiin reilu tunti ja seuraukset tuntuu lompakossa.

Aiemmin jo kirjoittelin tuosta Air-In hormista siis käytännössä teräsrakenteisesta hormista ja aloituskokouksessa kysyin josko voi hormin vaihtaa kuviin piirretystä leca-hormista teräsrakenteiseen? Ohje oli harvinaisen selkeä: ÄLÄ VAIHDA! TUKES on kuulemma antanut "suosituksen" ettei teräsrakenteisia hormeja pitäisi hyväksyä koko maassa toistaiseksi!  Eli suunnitelmat meni uusiksi ja me Tulikivelle tutkimaan vaihtoehtoja ja ei takkamyyjätkään moisesta ollut tietoisia. Viesti meille kokoukseen osallistujille ei kuitenkaan ollut kovin epäselvä - pääsuunnittelijakin sanoi kokouksen jälkeen: "taitaa tulla teräshormien valmistajille kovat oltavat". Siis tää koko juttuhan liittyy Hesarissa muutama viikko sitten olleeseen artikkelliin jossa todettin, että TUKESin testeissä on havaittu teräspiippujen ulkopinnan lämpiävän liikaa SAUNA käytössä - siis kun tulikaasut johdetaan suoraan piippuun ja kun yläpohja eristeet on nykyvaatimusten mukaiset eli paksut...   Tämä kaikki siis isolla varauksella mutta meitä oli kuitenkin 6 ulkopuolista ymmärtämässä noi lauseet.

Härdelli juuri tontin kohdalla alkaa pikkuhiljaa hellittämään ja maanurakoitsijan koneetkin tottumaan pakkaseen, joten mahdollinen aloitus on ensiviikolla ehkä keskiviikkona. Pelottaa hieman mutta vielä ollaan paketin toimituksen suhteen siirtoajan puitteissa joten toistaiseksi edetään ainakin henkisesti. Ensi viikon jälkeen pitää vetää liinat kiinni jos homma näyttää venyvän mutta katsotaan.

No comments:

Post a Comment