Thursday, November 11, 2010

Tapetteja, rännejä, kattoturvaa ja vastaaviamestareita

Omakotimessujen jälkimainingeissa pyysin messukontaktilta rännitarjouksen rännien Mersusta. Tuotteena siis laadukas - samaan tarjoukseen tikkaat, kattosillat syöksytorvet jne. Aika perussetti yhtä laukaistavaa pelastustikasta lukuunottamatta. Ränniä oli kai 39m, kattosiltaa 3m, lumiestettä x metriä, lapetikasta 8m, 6 syöksytorvisettiä ja asennustyöt päälle ja hinta melkein 4 tonnia - ei ole todellista! Ryntäsin samantien koneen ääreen tutkimaan nettikauppojen tarjontaa ja laskin tarjouksen pohjalta vastaavan setin ja niidenkin hinnat yllätti eli 2200-2400€... Ei ymmärrä mikä noissa voi maksaa. Hommana noiden laitto ei ole kovin kummoinen eli nyt mietin hankinko kamat jostain ja teen itse. Onhan se vähän askartelua mutta kuitenkin helppo homma. Ärsyttävintä muistaakseni (edell. talossa) oli noiden kattotiilien siistiminen rälläkällä kattosilta ja lumiesteiden kiinnityksiä varten. Vanhassa talossa tosin rännit tuli kiertävältä rännikauppiaalta, joka ruuvasi ne kiinni mutta ei haluaisi tällä kertaa ns. sisäkiinnikkeisiä (perusrännit noilta kiertäviltä), kun ne on jokseenkin vittumaiset puhdistettavat. Tekisi mieli kyllä sniiduilla kun ei muistanut laittaa tätä alkuperäiseen budjettiin eli yksi niistä budjetoimattomista kuluista mitä nyt jälkikäteen on keksinyt - tosin budjetin puskurit kestänee vielä...

Stockalla on tapetit tässä kuussa kanta-asiakas etuna -20% valitettavasti esim. suunnittelemamme Romon Samsara sarjan tapetin hinta alennuksen jälkeen on selkeästi kalliimpi kuin Britti nettikaupasta kotiinkuljetettuna...


Eli ei tarvitse pitää hirveää kiirettä alennuksen perässä ja itseasiassa noi Stokkan tarjoukset kiertää vuosittain samassa syklissä eli arvelisin, että noi on taas helmi- tai maaliskuussa alennuksessa. Niin joo Kanta-asiaskas lehti puhuu vaan Romosta mutta kaikki paitsi Cole&Son on tarjouksessa.

Tänään selvitin meidän KVV-vastaavan eli oli pieni epäselvyys maarakentajan ja mun välillä talonulkopuolisten KVV-töiden vastuusta. Olin kuitenkin LVI-urakassa valmistautunut tähän, joten koko KVV vastuu tipahtaa putkiukolle. Maaurakoitsija puolestaan on varannut jo kaivurinkin meidän tontille!

Työmaasuunnitelmakin etenee ja on täydentynyt jo aika monella kuvalla ja vakuutuksetkin on tontille nyt kunnossa eli meillä on nyt kaksi kotivakuutusta. Uuden tontin kotivakuutuksesta kannattaa jättää irtaimisto pois, koska sitä käytännössä ole ennen kuin sinne muutetaan. Toinen "yllätys" oli, että rakennettavan tontin kotivakuutuksen omavastuu oli ainakin Trygilla kaksinkertainen normaaliin vakuutukseen nähden.

1 comment:

  1. Toi tapetti on ihana, kannatan. Terveisin Päivi

    ReplyDelete