Saturday, May 14, 2011

Viime vuoden kesäloma.

Optimistisenä rakentajana säästin viimevuoden kesälomat viime syksyksi ja kun sitä rakennuslupaa ei tullut, niin siirsin talveksi ja kun kaikki edelleen silti siirtyi niin mun viime vuoden kesäloma alkoi nyt kahden viikon lomalla. Kaksiviikkoa ahkeraa rakentamista tai jotain... Tai jotain sen takia, että on niin loistavat timpurit, että tuntee liian usein niin kädeksi työmaalla ettei uskalla edes aloittaa. Tätä voi varmaan kutsua positiiviseksi ongelmaksi :-)

Viime viikon raporttina: Sähkärit teki työnsä, putkarit teki työnsä, valu-ukot teki hommansa pienen viivästyksen jälkeen ja puhallusvillaukko oli sotkenut paperinsa -> no-show ja hommat siirtyi maanantaiksi.

Päämakuuhuoneen suihku/wc
Valu on varmaan ainakin ensi tiistaihin saakka muoveissa ja sitten mietitään jatkosta. Huomiona valusta on se, että toinen puoli talosta vaikuttaa huomattavasti kuivemmalta kuin toinen - outoa... 

Yläkerran 2. kerros lattiaa

Tänään kävin musiikin.com:issa hakemassa kaiutiinkaapeleita jätettäväksi seinän sisään olohuoneessa sekä yläkerran harraste/kotiteatteri tilassa. Musiikin.com on vahvasti laadukkaaseen äänentoistoon suuntaunut erikoisliike pohjoisella rautatienkadulla helsingissä ja tuovat maahan mm. Linn huippuhifilaitteita. Nopeasti päädyttyäni Hifi-standardein peruskaapeleihin kysäisin ohi mennen monihuonejärjestelmistä ja sain melko huiman demon sillä aikaa kun selvittivät tukkurilta mitä ne kaapelit maksaa.

Sneaky DS - asennettavissa myös pystyyn



Demo-laitteistona esittelivät Linn:in majik DS-i:ta sekä Linn:in Sneaky-DS:ää. laitteistoa ohjattiin Applen IPadilla ja musiikki toistettiin RIPNAS-verkkokovalevyltä tai levyiltä (siis jos haluaa voi käyttää tuplalevyjä RAID-1:senä). Ipadilla periaatteessa mistä tilasta tahansa pystyi valitsemaan musiikin/soittolistat mihin tahansa muuhun järjestelmään liitettyyn tilaan. Demossa musiikki toistettiin kahteen eri huoneeseen eri lähteistä. Olin kohtuu vaikuttunut lopputuloksesta. Tiedonsiirto mekanismina RIPNASin ja Linn:in järjestelmien välillä on periaatteessa cat-6 eli giga-eetteri, jolla saadaan musiikki huolettomasti noin viiteen kuuteen tilaan.

Majik DS-i


Kaiutinkaapeleiksi päädyin hankkimaan Norstonen Classicit ja aiemmin tuumaamani monihuonejärjestelmä Sonos sai vakavan haastajan Linn:istä. Linn kun ei tarvitse DAC:eja erikseen ja se esitelty käyttökokemus oli tosiaan vaikuttava...

No comments:

Post a Comment