Sunday, May 29, 2011

Taidetta ja kammottavia tapetteja...

Käytiin eilen siis Billnäsin puutarhamessuilla, jossa tänä(kin) kesänä parasta oli Galleria Uusitalon ja Billnäs Young Artist-kilpailun taidenäyttely. Puutarhamessut itsessään on kovin rajalliset mutta riittävä syy käydä siellä, taidenäyttelyssä sekä rakennusapteekissa ja siihen vielä lisää vierailun kun samalla Fiskarssiin, on päivä hyvin käytetty ja saatu samalla tauko raksalta.
Billnäsin taidenäyttelystä on aina löytynyt jotain jossa on sitä jotain. Tällä kertaa se oli Tero Annanollin teos:

Tehty kierrätyskankaalle ts. vanhalle pöytäliinalle ja oli mun ja vaimon mielestä hieno ja harkittiin jopa sen ostamista hetken aikaa. Mutta niinkuin monta kertaa käy, niin yön yli nukuttuamme ei se enää vaikuttanut niin vahvasti. Suunniteltuun sisustukseenhan tuon saisi kyllä helposti sijoitettua mutta...

Mikä on se taideteoksen pieni asia, joka johtaa ostopäätökseen. On sata kertaa helpompaa ostaa feikkejä ja näennäistaidetta puoli-ilmaiseksi julistekaupoista kuin ostaa oikea taideteos ja taideteokset, jotka oikeasti olisi helppo ostaa tulee sellaisen hintalapun kera ettei tule koskaan itse ansaittua niin paljon rahaa...

No niin naisiin ja tapetteihin... Käytiin Fiskarssin kierrokselle Fiskarssiin avatussa Butiken på Landetissa, joka on vahvasti Englantilaiseen maaseututyyliin ja saksalaiseen alppityyliin keskittynyt vaateliike, joka toimii Fiskarssin lisäksi Kulloon kartanossa Sipoossa (vai Porvoossa?). Edustettuja brandeja on mm. Beretta ja Barbour - kertonevat kaiken valikoimista eli kartanonherroille, jotka tulee Range Roverilla ostoksille :-)

No siis johdannosta itseasiaan eli Fiskarssin kaupan eteisessä oli sellainen vahvasti romanttinen englantilaistyylinen kukkaistapetti jossa valkealla pohjalla oli punaisia ja keltaisia kukkia ja vihreitä lehtiä. Vaimo oli aivan tohkeissaan kuinka ihana tapetti ja minä taas tuijotan epäuskoisena miten voi olla niin käsittämättömän kammottava ja imelä tapetti.

Vaimo valitsi esimerkin "ihanasta" tapetista...
Jos joku voisi selittää mulle mikä noissa on niin ihanaa?

No comments:

Post a Comment