Thursday, July 14, 2011

Ehdotus lisäyksestä jokamiehenoikeuksiin.

Vaikka viime päivinä ulkomaalaiset eivät ole iltapäivälehtien mukaan täysin tajunneet suomalaista jokamiehen oikeutta, niin me suomalaiset puolestaan loistamme niiden hyödyntämisessä laajemmin kuin toistaiseksi on määritelty. 
Siten ehdotankin Espoossa ilmentyneen käytännön mukaan, että jokamiehenoikeuksiin lisätään oikeus kipata omat roskat mihin tahansa siirtolavaan tai jätesäkkiin, joka on kauempana kuin omassa pihapiirissä (>50m).
Pahimmillaan ihmiset on siis oikeasti norkoillut meidän tontilla Sortit-säkin vieressä autolla ja jos ei oltaisi oltu paikalla niin... Ja nyt kunnan työmaan siirtolavan, joka tosin sijaitsee osin tai siis yli puolet meidän tontilla, viereen on kipattu yksi käytetty kestopuuterassi...
Mikä v...u noissa roskissa on niin vaikeaa ettei niitä tää kansa saa vaan hoidettua asiallisesti??

KHH ja PH saaneet laatat
Raksalla olen ottanut keittiönkasaamisen itelle urakaksi - oltiin ajateltu, että timpurit tekee sen mutta jostain syystä ovat olleet kovin nihkeitä aloittamaan, joten jonkun se siitä siiten pitää pistää pystyyn. Mukavaa hommaa, kun vaan tekee huolellisesti. Timpurit laatoittaa ja tekee yläkerran kolmatta kipsilevykerrosta lattiaan ja räystäiden aluslaudoituksia ja vaimo maalaa, siivoo ja avaa sähkörasioita jne.

Keittiö rakentuu
Viimeiset pintamateriaali ja kiintokalustetilaukset on tehty ja osa jo toimitettu eli koti tästä taitaa sittenkin tulla :-)

2 comments:

  1. Tuttu tunne. Meidänkin roskalavaan ilmestyi muiden roskia - en tiedä mistä... Käsittämätöntä käytöstä! Jos olisivat kysyneet lupaa, olisimme varmasti antaneet, kunhan määrät ovat kohtuulliset. Nyt maksoimme siis jätemaksuja muidenkin jätteistä.

    ReplyDelete
  2. Vaimo muisteli, että edellisen talon aikaan meillä oli siirtolava pihalla ja yön aikana sinne oli joku tuonut tavaraa. Vaimo nosti ne pois ja jätti tien viereen ja kyllähän ne siitä sitten katosi...

    Mutta jos luvan kysyis niin vois onnistua mutta kun lähtökohtaisesti ei edes yritetä kysyä - tuodaan vaan roskat.

    ReplyDelete