Saturday, July 23, 2011

Nysväystä Domus Aika-malliston tyyliin...

Viime viikonloppuna aloiteltiin siis keittiön pystytys ja nyt alkaa rungot olemaan kasassa sekä keittiön, että kodinhoitohuoneen suhteen. Periaatteessa homma on mennyt varsin hyvin mutta on myös huomattu, että:

  1. Uusi kaappimallisto on haaste suunnittelijalle
  2. Toimittajan kasausohjeet eivät ole huomioi ko. malliston erikoisuuksia -> kasaaja ratkaisee
  3. Jos toimitus ei vastaa piirrustuksia tai piirustus vastaa toimitusta, niin ongelmia on tiedossa...

Ensimmäinen esimerkki on keittiön kylmälaitteiden kotelointi - toimitetuista osista saatiin säätämällä seuraavanlainen kokonaisuus kasaan ja ohjeiden ja suunnitelmien mukaan toteutettaessa ainoastaan painovoiman kumoutuminen olisi auttanut.

Raot molemmissa päissä

Voi olla, että noi joutuu kylmälaitteiden asennuksen jälkeen siistimään

Takakulmat on improvisoitu, jotta on saatu edes jonkinlainen tuki kattolevylle - laitteiden väliin tuohon tulee vielä välilevy
Toinen nysväystä aiheuttanut osa on Aika-malliston listat, joita löytyy yläkaappien ala- ja yläpinnoista sekä alakaapin alapinnasta. Erityisen hankala on seuraavassa esitelty KHH:n teräsjalkojen ja alalistan yhdistäminen kun lähtökohtaisesti teräsjalka ohjeistaan sijoitettavaksi kaapin sivurungon alle.


KHH:n kaapiston pääty

Kustomoitu alalista, jotta teräsjalat ja alalista saataisiin molemmat suunnitelman mukaisesti
Mutta joo kiviasennusta odotellen keittiön osalta ja KHH varmaan valmistunee huomenna - kenties...

Keittiö tänään

KHH tänään

4 comments:

  1. Ihana tuo teidän tapetti :)

    ReplyDelete
  2. Otitteko kaikki kiintokalusteet Domukselta? Tuo Aika kiinnostais itseänikin mutta hinta vaikuttaa korkeammalta kuin peruskeittiössä. Paljonko teillä tuli maksamaan? t.piia

    ReplyDelete
  3. Keittiö ja KHH tuli domukselta ja WC-kalusteet ostettiin muualta ja vaatehuoneet oli Kirenalta. Ajan hinta oli varmaan muutaman tonnin kalliimpi kuin "tavallinen" mutta mahtui (muutoin ylitettyyn) budjettiin - en nyt muista mitä noi tuli yhteensä maksamaan mutta onhan tuossa paljon kaappia ja tasoa. Muistikuva on, että maksoi kivitasoineen 15-16k€ ilman asennusta, jonka tein itse.
    Toistaiseksi ollaan oltu tyytyväisiä lopputulokseen - hyllyjä oli kaapeissa hieman niukanlaisesti (1/kaappi) mutta sekin on asia, joka olisi itse pitänyt huomata (viimeksi eilen askartelin ylim. hyllyjä 60cm kulmakaappiin tarkoitetuista hyllylevyistä).
    Niin ja hyvänä puolena noi kaappirungot oli valmiiiksi koottu - oon viimeaikoina kuullut niiiin monta tilitystä Kvikin asiakkailta, jotka ovat heränneet työmaalla siihen todellisuuteen, että toimitus on kasa levyjä ja niiden kasaamiseen menee paljon muutoin rakentajalle kallisarvoista aikaa...

    ReplyDelete