Saturday, September 3, 2011

Hellasärö vaikuttaa kaiuttimien ääneen

Niin... Tein olohuoneeseen hienot varaukset kattoon kiinnitettävillä kaiuttimille vetämällä laadukkaat kaiutinpiuhat valmiiksi. Nyt siellä siis roikkuu pelkät johdot joihin pitäis saada sitten ne kaiuttimet. Lähtökohtaisesti niiden pitäisi olla pienet mutta hyvät, niin tässä vaiheessa HIFI-friikit toteaa, ettei onnistu ja kokemus omista paska-Sonyista vahvistaa sen.

Nykyiset - totaaliset paskat

No ajattelin, että Amphionin pienet Helium 410:t ja Monitor Audion Apexit olisivat riittävän pienet mutta Amphionit vaimolle esiteltyäni oli lopputulos odotettu: "EI - ne on liian isot". Minä siihen selittämään, että ne on saanut Habitaressa tunnustuksen sisutukseen sopivasta muotoilustaan - ei se juurikaan auttanut lopputulemassa. Niin ei noikaan mitään bassotykkejä ole.

Kotimainen vaihtoehto
Monitor Audio Apex10  - saatavana valkoisena


Pienempää päin mentäessä tulee vastaan Anthony Gallon ja Orb Audion kuulat. Anthony Gallon A'Diva Ti:n kävin koekuuntelemassa Mareksissa ja rinnan kuunneltaessa tuon Monitor Audion kanssa, ottaen huomioon, että tuotteet on samanhintaisia, on ero järkyttävä äänen laadussa. Orb Audio on aika pitkälle samaan konseptiin perustuva mutta se kuitenkin on saanut oikeista arvosteluista kehuja. Gallo ja oletettavasti myös Orb Audion kuitenkin kaipaisivat Subbaria edes jonkinlaiseen bassotoistoon ja se on sitten taas kohtuu iso möntti olohuoneeseen.

Gallo A'Diva



Orb Audio Mod2 + Subbari
Nämä tosin kelpaisivat vaimolle...

Niin Boseja ei edes harkita ja Genelecit tarvitsisivat verkkovirtaa eli nekään ei ole vaihtoehto.

Tällaisia tässä tuskailen ja tuumailen. Rakennus sai tänään suihkuseinän ja liesituuletin kuoriutui muoveistaan ja totesin että maalämpöputkien vaatiman reiän poraaminen vaatii oikeat työkalut, joita mulla ei ole...

6 comments:

  1. Tsemppiä valintoihin! Ei ole helppoa, kun täytyy olla myös esteettinen :)

    Meille tuli valkoiset, pienet Boset, jotka kylläkin jakavat mielipiteet. Me olemme kuitenkin erityytyväisiä valintaamme.

    ReplyDelete
  2. Meilla on jo pitkää ollut tuollaiset pienet Audio Pron kaiuttimet "kotiteatterissa" ja subbari tietty myös. En ole mikään kultakorva, mutta hienosti ne kyllä soi. Kehuivat niitä aikoinaan TM:ssä: http://tekniikanmaailma.fi/vanhat/1000-euron-kotiteatteripaketit-51-kotiteatteria

    ReplyDelete
  3. Meillä ei hifistelystä ymmärretä yhtään mitään (eikä enää jakseta juurikaan välittää estetiikastakaan), mutta se tiedetään, että jalustat ovat ehdoton ei (kaatuu, lentää jne.) ja kaikki vähäänkään palloa muistuttavat ovat samaa kategoriaa.

    ReplyDelete
  4. @Kepponen: noi ruuvataan kattoon eli niitä voi käyttää ainoastaan Piñatana :-)

    ReplyDelete
  5. Kaikki mikä ruuvataan 2m korkeuteen on hyvä :) tai pultataan lattiaan.

    ReplyDelete
  6. Kannattaa ostaa isot ja painavat niin ei mene helpolla kumoon ja hellasärö ei yksin saa niitä mitenkään siirrettyä. Itsellä Genelegin 1kW per kaappi mötikät painoa noin 80 kg per kaappi. Melko jytkyt himaan ja kun laittaa kovalle niin hellasärö ääni katoaa kuin ylen stereo testin vaihevirheääni monoasetuksella "ääneni pitäisi nyt kuulua epämääräisestä suunnasta ja monovastaanotossa sen pitäisi häipyä lähes kuulumattomiin..."

    ReplyDelete