Friday, September 2, 2011

Reikä talon päädyssä.


Maalämmön reikä porattiin vihdoin ja viimein tontille - aiemmin on ollut kaikenlaista estettä toteutuksen suhteen puuttuvasta luvasta "täyteen" baja-majaan ja tänäkin aamulla ja päivän mittaan haasteita riitti. Aamulla piti siirrättää kraaterin teosta jäänee vanhan viemärin betonirenkaat pois. Sitten viistoon kun porattiin, piti saada naapurin lautakasa pois tieltä, jotta saatiin kone oikeaan asentoon. Sen jälkeen saatiin putkitukset oikein paikoilleen ja kun piti oikeaan kallioporaukseen siirtyä, niin meidän vesiposti tai siis hana vesimittarin jatkona ei kestänyt painetta ilman, että se spruuttas vettä pitkin kodinhoitohuonetta. Tähän ratkaisuksi kytkettiin tarvittava vesi naapurin vesipostiin poraajien putkilla ja luonnollisesti se putki repesi - onneksi osattiin tavallaan sitä odottaakin eli ei sentään vesivahinkoa saatu aikaiseksi... Loppuen lopuksi sain oman vesipostin tiiviiksi ja paineen kestäväksi, joten poraajat pääsi poraamaan ja tulos 115m reikää kolmen ja puolen tunnin porauksella! Oli kuulemma pehmeä kallio kuin myös kuulemma koko tontti - mikä yllätys!






Niin joo talossa ei enää tarvitse jatkojohtoja - talossa sähköt kytketty! Saunan kiuaskin saapui ja yllätyksekseni sen sähköistäminen olisi vaatinut talon sähköistykseen melkoista muutosta. Iki-kiuas siis ulkoisella ohjauspanelilla voi tuoda mukanaan tehoyksikön, jota ei saa sijoittaa saunaan tai kosteaan tilaan ja joka syö kolmivaihevirtaa ts. meidän olisi pitänyt vetää pääkeskukselta 3-vaihe syöttö pintavalmiissa talossa esim. kodinhoitohuoneeseen. Tehoyksiköstä sitten olisi pitänyt viedä vielä toisella 3-vaihe piuhalla sähköt kiukaaseen - joo ei kiitos, joten puhelu myyjälle eli Sunsaunalle ja puhelun puitteissa lupasivat vaihtaa kiukaan integroidulla tehoyksiköllä varustettuun eli homma kunnossa.
Mutta joo - iki-kiukaan asennusohjeissa lukee, että lue ohjeet ennen käyttöönottoa. Mun mielestä siinä pitäisi lukea: lue ohjeet ennen ostoa.

No comments:

Post a Comment