Tuesday, September 6, 2011

Valaistusta pimenevien iltojen myötä

Sähkön saavuttua torppaan viime viikon lopulla ja iltojen pimennyttyä syksyn myötä ollaan nyt päästy sitten testailemaan valaistusratkaisuja. Keittiön osaltahan tehtiin suunnitelma jo reilut vuosi sitten dialuxilla ja nyt, vaikkakin osittain valaisimet on vaihtunut suunnitelmasta, ollaan voitu todeta se, mitä silloin suunniteltiin ja renderöitiin kuviksi.

Keittiön epäsuorat

Keittiön epäsuorat toisesta kulmasta + liesituulettimen valaisin
Valaistuksessa ollaan toistaiseksi vain laitettu "kiinteitä" valaisimia paikoilleen ja jatkossa sijoitetaan nykyisessä kämpässä olevat valaisimet sopiviin paikkoihin ja sitten lopuksi katsellaan mitä tarvitsee ostaa.

Spotteja talossa on ainoastaan 7 kappaletta kaikki samassa tilassa. Spotit on Daressosta hankittuja perusspotteja erittäin hyvällä LED-polttimolla - tämä kävi viimeistään tänään ilmi ja ilmenee hyvin myös kuvista. Spotit on vielä säätämättä eli etenkin takan suhteen tehdään varmasti säätöä.


Takan spotit

Olohuoneen spotit
 Saunan valaistus on aika peruskuitusatsi 16+1 kiuaskuitu ja liäksi pesuvalo Enstolta eli ei mitään mielikuvitusta :-) Ja yhden kuidun leikkaus ei ole ihan kuosissa valokuviosta päätellen.
Saunan kuidut
Pesutilojen, vaatehuoneiden ja porraskomeroiden valaistuksessa ollaan pyritty hankkimaan halpoja mutta tasaisella valolla varustettuja plafondeja. Pääsääntöisesti nyt hankitut on varustettu rengasloisteputkella, jolloin saadaan tasainen valo halvalla. Peruspoltimoillakin saa tasaisen valon mutta silloin tulee kuvun materiaalin olla poikkeuksellisen hyvä. Huonoista plafondeista näkee alhaalta polttimoiden määrän ja muodon


Päämakuuhuoneen WC:n plafondi
Ostoslistalle tullee menemään ruokapöytään pari dieseliä, jotain portaikkoon, jotain mun huoneeseen ja olohuoneeseen jotain rajumpaa - Flosin Skygarden vois olla sellainen, jos ei maksaisi niin paljon...

No comments:

Post a Comment