Wednesday, November 16, 2011

Monihuoneen ensiaskelmat...

Kotihifiä ja monihuonejärjestelmiäö täällä on nyt muutamaan kertaan tuumailtu jo aiemmin mutta nyt on ensimmäinen askel otettu. Taloon on ostettu Sonoksen ZP-120, joka sijoitettiin olohuoneeseen puskemaan musiikit jo aiemmin esiteltyjen OrbAudion kaiuttimien läpi.

Sonokseen päädyin pitkän pohdinnan jälkeen. Vaihtoehtona oli käytännössä Linn:in Sneaky tai AppleTV. Jotenkin Sonoksen kokonaisarkkitehtuuri ja käytöönoton luvattu helppous sekä toimiva Itunes että Spotify integraatio sitten loppuen lopuksi vei voiton kahdesta jälkimmäisestä.

Nyt noin viikon tuttavuuden jälkeen tuntuu varsin hyvältä ratkaisulta. Käyttöönotto oli helppo lukuunottamatta iTunes integraatiota, joka oli enemmän allekirjoittaneen kuin Sonoksen syytä - eli Tunes kirjastoa ei kannata jemmata toisen käyttäjän hakemistoihin. "Kaukosäätiminä" toimii iMac sekä mun Galaxy S puhelin joihin molempiin on saatavissa Sonoksen Desktop Controller softa ja käyttöönoton olisi voinut tehdä kummalla tahansa - mä tein sen puhelimella. Parin viikon kuluttua taloon kuitenkin saapuu iPad, joka varmaan isomman ruutunsa puolesta korvaa kännykän ja liikkuvuutensa puolesta iMacin.

Jatkossa järjestelmää laajennetaan yläkerran kotiteatterihuoneeseen ZP-90:lla, joka liitetään kotiteatterivahvistimeen äänilähteeksi, yläkerran työhuoneeseen sijoitettanee Play-5 ja makuuhuoneeseen varmaankin ZP-120 ja irralliset kaiuttimet. Spotify ja ITunes tulee muodostamaan äänilähteen runkoa jatkossakin mutta mietin, että pitäisikö iTunesiä pitää "levyvarastona" vai hankkiakko rinnalle jonkun ripnas:sin kaltasen tuotteen vai siirtääkö iTunesin kirjastot NAS-levylle...

No comments:

Post a Comment