Tuesday, December 14, 2010

Hiljaisempi päivä...

Tontilla alkaa olemaan maatyöt varmaan puolivälin tienoilla ja putkien kytkennät ja paalutukset tilattu. Eli homma etenee tällä hetkellä varsin hyvin. Joka päivä huomaan edistymisen tontilla. Joskus enemmän joskus vähemmän mutta kuitenkin. Tää vauhdikas sykli varmaan kestää ensiviikolle ja sitten välipäivinä on hieman hiljaisempaa ennen paaluhattujen valamista. Ennen joulua siis olisi tavoite saada pohjat ja putkisiirrot valmiiksi, sähköt tontille ja paalutettua. Ihan hyvä pläni siis ja nyt näyttää vielä aika hyvältä onnistumisen suhteen.

Siihen nähden, miten vähän olemme itse työskennelleet tontilla, on jossain määrin yllättävää, kuinka paljon töitä silti on riittänyt byrokratian, paperitöiden ja koordinoinnin parissa. Tuntuu, että kokoajan on rästissä joku puhelu, lupa tms. mikä pitäisi hoitaa. Toistaiseksi (aloittamisen jälkeen) on kuitenkin hommat hoitunut eli stoppeja ei ole tullut ja juna puksuttanut eteenpäin ja jos jotain on tullut eteen niin seuraavalle asemalle kun ilmoittaa ajoissa, niin asiat hoituu siitä taas eteenpäin. Talotehdaskin on toistaiseksi joustavampi pystytyksen suhteen - viimeksi tällä viikolla ovat  kyselleet josko me suostuisimme pieneen myöhästykseen :-) Töissä taas yksi sanoi kiteytettynä seuraavasti: "rakentaja on yrityksen kannalta hyödytön resurssi" - mitäköhän mahtoi tarkoittaa? Toivottavasti ei ole mun perusteella muodostanut tuota käsitystä. Mutta totta toinen puoli - väistämättä rakennuksen asioita joutuu hoitamaan työaikana.

Päivänvalon puute tontilla vierailuaikoina (aamu/ilta) jostain syystä estää valokuvien oton ja siten niiden tänne saamisen mutta viimeistään viikonloppuna kuvia tontilta!

No comments:

Post a Comment