Thursday, December 23, 2010

Työmaa hiljenee jouluksi

HYVÄÄ JOULUA!!!


Vauhdikas viikko takana ja tavoitteet saavutettiin eli paalutus on valmis! Hommahan ei tietenkään mennyt niinkuin Strömsössä: Tiistaina tuntia vaille kaivurin lavetin saapumista huomattiin, että pohja oli tehty 80 cm väärään paikkaan joten sitten tuli loppuun vielä kiireinen tunti mutta Bekasonin pojat vastasi liiemmälti kyselemättä mun pieneen paniikkiin ja hommat hoitui niin, että maanmittari pääsi merkitsemään paalut oikeille paikoille. Kävi kyllä hyvä tsägä sen suhteen, että kaivuri ei ollut lähtenyt ennen paalumerkkaajaa... Hätäpohjahan siitä tuli erkkerin kohdalle mutta aivan riittävä jatkon kannalta :-)

Paaluttaja saapui ysin pintaan keskiviikko-aamuna ja hoiti homman varmaankin helposti päivän aikana ja nyt kuten kuvasta näkyy. Paalutus on kunnossa ja maanmittaajakin hakenut tarkkeet joten homma tavoitteessa ja minä tyytyväinen. Ainoa pelko on tää pakkanen kun noi maapinnan tasot ei vielä ole sitä mitä ne tulee olemaan ja mulla itsellä ei ymmärrystä kuin pitkälle maanpinnan alle pakkanen voi yltää...

Nyt kun paalut on maassa, niin ekaa kertaa ollaan vaimon kanssa kävelty pitkin talon pohjaa kerrottu, että: "nyt ollaan keittiössä", "tässä on olohuone", "tässä on sauna" jne. Tiloilla on nyt siis jossain määrin näkyvät rajat ja asiat realisoituu!

Sisustuspuolellakin tapahtunut ensimmäisiä isoja valintoja eli keittiö on tilattu. Ei Kvänumia vaan kotimaista uutuutta, joka on jostain modernin ja klassisen välimaastosta ja siihen sitten kivitasot pintaan ja AEG:n kodinkoneethan oli tilattu jo viime keväänä. Samassa diilissä keittiön kanssa tulee kodinhoitohuoneen kalusteet - käytännössä sama kaappimalli kuin keittiössä hieman erilaisella ulkoasulla.

Lisäksi keittiön ja eteisen laatatkin tuli tilattua kun Pukkilasta oli 50% alennus juuri siitä laatasta jota oltiin kaavailtu. Piti maksaa jo mutta toimittavat keväällä vasta. Muutoin Pukkilan tarjous muista laatoista oli kovin epätyydyttävä.

Elisan alihankkijan asentajakin oli käynyt mestoilla ja soitteli, ettei välttämättä kannata ennen kevättä vetää sitä puhelinkaapelia (säikähti kunnan härdelliä) ja kun meillä ei sille kaapelille ole tarvetta, niin sitten odotetaan. Sovittiin, että palataan asiaan maalis-huhtikuussa ja porkkanana maaginen sana valokuitu mainittiin puhelun kuluessa...

Työmaa herää uudenvuoden jälkeen kun paaluhattumuotit tulee ajankohtaiseksi eli maatöitä, valuja, sokkeleita ja ontelolaattoja tiedossa. 

Mutta nyt joulun viettoon... Hyvää joulua kaikille!

No comments:

Post a Comment