Sunday, December 19, 2010

Luminen viikonloppu

Tontilla lumityöt tiedossa maanantaina... Mutta tällä kertaa toi ei haittaa - se on jopa tervetullut. Lumihan toimii hyvin eristeenä ja tontilla kulkevat putket on tällä hetkellä melko pinnassa joten tämä yhtälö on ihan ok toistaiseksi. Tosin vain toistaiseksi, kun jossain vaiheessa lumesta kuitenkin pitää päästä eroon.

Sähkökaappi
Sähkö saapui tontille perjantaina eli ei enää lainasähköä. Samaan kaivantoon sähköjen kanssa laitettiin telekaapeli odottamaan toimitusta, joka tapahtunee vuoden vaihteen nurkilla.

Tarkastuskaivot ja kevyt eristys

Putkikaivanto
Ensiviikolla päättynee ensimmäinen vaihe kun vesiliitokset tehdään ja varmaan paalutetaan. Vesiliitoksessa tilasin myös vesimittarin mutta enköhän mä jätä sen toistaiseksi pois niin kauaksi aikaa, kunnes vettä oikeasti aletaan käyttämään.
Paalutuksen jälkeen tulee jossain määrin pakollinen stoppi. Paalutuspöytäkirja pitää tarkastuttaa vastaavalla rakennesuunnittelijalla, joka vie sen myös kuntaan.  Ko. rakennesuunnittelija on lapissa hiihtämässä loppiaiseen ja kun salaojakatselmus vaatii hyväksytyn paalutuspöytäkirjan, niin paaluhattujen tekijät eivät voi valaa hattuja ennen salaojakatselmusta, jossa katsotaan paaluhattujen raudoitukset. 

Sähkö- ja teleputkitus

No comments:

Post a Comment