Tuesday, February 8, 2011

Helvetinkone kävi tontilla

Viime torstaina tuo maantäyttökoneiden monsteri Bekasonin Telebelt tuli tontille ja joo ei oo turhaan hehkutettu laite - siihen malliin siirsi kiveä paikoilleen - käytännössä meidän paalutuspohjasta lopulliseen maanpintaan tarvitut täytöt meni vajaassa päivässä. Laskua en oo nähnyt vielä tosin eli ainakin toistaiseksi hyvä juttu :-)


Mutta joo nyt on täytöt tehty ja maanantaiaamuna tuli ontelotkin mestoille. Ne piti valaa tänään mutta joo toi lumimyrsky... No tuosta lumimyrskystä huolimatta meillä oli perustuskatselmus ja se puolestaan tarkoitti, mä jouduin tekee lumityöt saadakseni perustuksen suojapressut siististi esille ja perustukset katselmoitavaksi ilman, että ontelosaumoihin pääsee paljon lunta. Lumityöt olikin ihan kiva kuntoilu karistamaan aika rankan flunssan viimeiset pöpöt kehosta. Saumavalu on nyt näillä näkymin huomenaamulla ja loppuviikosta pitäisi ehtiä laittamaan aluspuu paikoilleen ja sitten talo olisikin valmis pakettia varten...


Talotehdas oli keksinyt, että meidän paketin toimitus oli menyt vuodenvaihteen yli, joten lähettivät meille 3000 € laskun perusteena, että tänä vuonna on kaikki kallimpaa. Mä lähetin niille reklamaation takaisin, jossa ilmoitin, että rakennetaan tänä vuonna pääsääntöisesti talotehtaasta johtuvista syistä ja vastoin omaa tahtotilaamme. Katsotaan miten hedelmällinen keskustelu tästä saadaan aikaiseksi. Se on meille toinen reklamaatio talotehtaalle ilman, että ne on toimittanut meille vielä mitään fyysistä laskujen ja suunnitelmien lisäksi...

2 comments:

  1. Me ollaan kanssa suunniteltu teettää maatyöt Bekasonilla. Ootteko ollut tyytyväisiä ja voitteko suositella ko. firmaa? Jos lasku on tullut, niin oliko se jotakuinkin sama summa, mistä olitte sopineet?

    ReplyDelete
  2. Bekason toimii tuntilaskutuksella ja jokainen pohja on erilainen ja sitten on tää meidän pohja eli laskut on ollut jotain muuta kuin budjetoitiin mutta ovat velottaneet sovitusta työstä toteuman mukaan. Eli emme valita meillä kun tosiaan toi pohja oli kovin vaikea ja matalasta lattiakorosta johtuen kaivettavaa ja varsinkin poisvietävää tuli paljon eikä tää talvikaan paljoa auttanut. Bekason tekee ne hommat mitä on sovittu ja kaivuria pyörittävät jannut sekä apumiehet ainakin meidän tapauksessa oli aivan huippuja ja toi Telebelt on oikeasti todella nopea. Mutta joo ehdottomasti suosittelen kuten myös Bekasonin suosittelemaa Uudenmaan rakennuspalvelua putkien ja muiden perustustarvikkeiden hankkimiseen.

    ReplyDelete