Saturday, February 19, 2011

Neljäs kerta toden sanoo...

Tänään kierrettiin jo hieman pintamateriaalien perässä. Kierros aloitettiin  Tapettitalosta Flemarilla (www.tapettitalo.fi), jossa käytiin katsomassa keittiöön tätä:
Sieltä jatkettiin Decokseen (www.decos.fi) tutkimaan vaihtoehtoja tapeteille, laatoille ja "normaaleille" maaleille. Decos myy italialaisia ja espanjalaisia maaleja sekä sisustuslaasteja. Tyypillistä suurimalle osalle tuotteita on materiaalin hengitävyys sekä vaihtoehtoiset menetelmät pintastruktuurin tekoon. Savipohjaiset laastit/maalit on jopa uudelleen käytettäviä. Ensisijaisesti mietittiin kylpyhuoneiden laatoituksen korvaamista mutta tuumailtiin samalla myös muita käyttökohteita - itselle esim. Stucco-tekniikalla tehty katto voisi olla aika hyvä juttu.

Sitten käytiin Parketti Romanoffilla etsimässä halvempaa öljyttyä tammiparkettia kuin mitä toistaiseksi on tullut eteen. Romanoffilla oli Parlan suomalaisia parketteja, jotka tipahtivat hinnaltaan inhimilliseen hintatasoon. Parla on muuten Olavi Räsänen Oy:n tytäryhtiön - sama firma tekee mm. OR- ja Chorus-kauittimet... Romanoffilla oli tietenkin myös Timberwiset esillä mutta se hinta - mitään muuta vikaa niissä ei sitten olekkaan. mm. viiste on tehty todella siististi verrattuna noihin meidän Parador mallipaloihin.

Romanoffin vieressä oli sitten vielä laattapisteen pääpaikka ja sieltä taisi löytyä vaihtoehto kylpyhuoneen peiliksi...

Niin mihin tuolla otsikolla viitataan - käytiin hakemassa 0,9 l purkki Uulan petrooliöljymaalia Bauhausista ulkomaalitestiä varten. Uulan maaleja ei näemmä sävytetä koneellisesti vaan väriaineet pumpataan vaa'an päällä silikonipuristimella purkkiin ja kun meidän sävyyn tarvittiin 8,5g mustaa väripastaa niin kuten arvata saattaa neljäs yritys onnistui... Kolme muuta purkkia meni ketuille:
  1. 12 grammaa
  2. Meni purkit sekaisin ekan satsin kanssa
  3. Vaa'asta loppui akku
Eli 2,7 litraa meni virhesävytyksiin ja 0,9 litraa kassalle. Tuo siis osaltaan selittänee miksi Uula maksaa paljon enemmän kuin muut maalit.

No comments:

Post a Comment