Saturday, February 26, 2011

Talopaketti 1. viikon jälkeen...


Ensimmäinen viikko paketin pystytystä takana ja tää tuntuu etenevän ihan hyvin. Pystytysporukka tekee hommia aika "hiljaisesti" eli ei niistä mitään juuri kuule ja homma kuitenkin etenee kokoajan. Tänään käytiin lähisukulaisille esittelemässä edistymistä ja samalla nähtiin mitä on tehty, kun ei itse loppuviikolla ehditty käymään...

Toi puuvalmispinta tekee tuosta hieman hirsimökin oloisen mutta kyllä se siitä kesällä muuttuu kun päästään maalaamisvaiheeseen - johon menee varmaan hieman kauemmin aikaa kun oli ajateltu, kun tuosta toimitussisällöstä löytyi pari miinaa lisää - meidän piti saada aikoinaan vertailukelpoiset elementti- ja precut-tarjoukset mutta joo ei ne sitä ollut...


Kattotuolit oli saapuneet tontille, joten jossain määrin otaksun, että ensiviikolla meillä on jo kattokin - ainakin aluskate, jos ei muuta.

Budjetti kusi siis aika pahoin tuohon maaurakkaan joka päätyi 141% yli budjetoidun mutta minkäs teet... Muissakin osissa on pieniä tai suuria ylityksiä mutta tilanne ei mun mielestä ole mitenkään katastrofaalinen - toisaalta mitä pidemmälle hommassa mennään sen vähemmän jää vaikutusmahdollisuuksia lopputulemaan... Toisaalta tuolla budjetissa on sellainen kunnon jööti jota kutsun varaukseksi, jonka käyttämättä jättäminen korjaa kokonaistilannetta kivasti tai siis ainakin siihen saakka kunnes käytetään sekin.

Täytyy kyllä myöntää, että pikkasen tekisi mieli aloittaa jo pikkuhiljaa viimevuoden kesälomat ja lähtee raksaamaan. Toisaalta raksalla toi menee kyllä parissa päivässä ohi.

No comments:

Post a Comment