Saturday, October 23, 2010

Laattoja, kalusteita ja tontista kiinnostuneita...

Luvan uuteen päätöspäivään on nyt vajaat kaksi viikkoa ja kuvat on (toivon mukaan) naapurikuulemisessa eli niiltä osin jotain edistystä. Ensi viikon ohjelmassa varmaan sitten jo perustustarvikkeiden ja putkien tilaamista ja maansiirtourakoitsijan varoittaminen lähestyvästä työstä. Lisäksi sähköurakkasopimus pitää käydä allekirjoittamassa. Huomenna varmaan teen aikataulutuksen valmiiksi talon eristykseen saakka. Talotehdaskin soitteli perjantaina ja kyseli, että mihis ajankohtaan toimitusta siirretään ja sokkelielementtitehdas myös.

Puolentoista viikon päästä on jo itseasiassa ensimmäinen katselmus ts. kunta pistää viereisen kadun ja viemärit uusiksi, joten käydään kuulemassa ja kyselemässä ja kertomassa omia näkemyksiä. Suunnitelmista nyt kuitenkin ilmenee, että tontin läpi kulkeva viemäri on tosiaan jollain aikataululla siirtymässä pois tontilta. Mutta meidän kannalta valitettavan myöhään - putket pitää tehdä nykyiseen viemäriin ja vaikka putket siitä siirtyykin niin ei se kaavan rakennuskieltoalue siitä heti poistu eli ei kannata harkita edes projektin uudelleen suunnittelua... Sinänsä hassu juttu, että kun kunnasta ja vesilaitokselta noin vuosi sitten kysyttiin noista siirroista, niin kukaan ei tuntunut tietävän asiasta mitään, joten luultiin, että välittäjä puhui omiaan kaupanteossa.

Tänään käytiin Tuusulassa muutamassa sisustusliikkeessä mm. Vepsäläisen Outletissa, jossa olisi ollut Hansenin Essay poistossa 50% alennuksella. Oli isoin malli ja pähkinästä joten ei kelvannut meille tällä kertaa - varsinkin kun hinta alennuksellakin oli melkein 4 tonttuu. Sen jälkeen Laattapisteen pääliikkeessä Vantaalla, josta bongattiin aivan kelvollinen kylpyhuonekalustesetti 60% alennuksella, jota nyt tuumataan, josko sen ostaisi ja laittaisi yläkerran vessaan. Tässä vaiheessa ei tietenkään ole mitään paikkaan missä noita kalusteita säilyttäisi, joten toi setti varmaan olisi sitten toistaiseksi olohuoneen lattialla. Täytyy varmaan miettiä niin kauan, että joku ehtii ostaa ton pois...



Sitten tuntematon tontinetsijä oli ollut kiertelemässä tulevan asuinalueemme tontteja ja huomannut meidän rakennuslupatiedotusilmoituksen ja soitteli ilmoituksesta löytyvään mun kännykkänumeroon ja kyseli josko ollaan myymässä taloa tai tonttia - olisi varmaan pitänyt kysyä millä budjetilla ovat liikenteessä :-)  Kyseli myös, että onko tässä kunnassa helppo saada rakennuslupa... Suosittelin arkkitehdin puoleen kääntymistä ennenkuin edes aloittaa.

No comments:

Post a Comment