Saturday, October 9, 2010

On meillä stereo, televisio...

Tänään hullujen päivien lisäksi pieni visiitti Verkkokauppaan ja siitä Kampin kautta kohteena Hifistudio 17 ja ajatuksena yläkerran harrastushuoneen (koodinimi äijähuone) kotiteatterijärjestelmät. Ja kuinka väärässä taas olinkaan ts. en oikeastaan pääsyt kunnolla sisään, kun aloin jo suunnittelemaan vaimolle kylpyhuoneen audiojärjestelmää.

Noin 6-7 vuotta sitten vanhassa talossa asuessamme vaimo kaipaili jotain pientä pikku radio/cd:tä musiikin kuunteluun, joten mä ostin kotiteatterin, josta vaimo muistaa vieläkin muistuttaa. Nyt vaimo on jo pitkään kaivannut jotain pientä radiota aamulla kylpyhuoneeseen, että voi kuunnella musiikkia ja Ipodikin olisi kiva integroida siihen.

Mulla on siihen ratkaisu: Monihuonejärjestelmä esim Boselta, Sonokselta, Russoundilta tai Harman & Kardonilta tai B&O:lta. Eli singolla kärpästä taas kerran... Russoundiin (www.russound.com) oon nyt tutustunut hieman paremmin. Siinä on 12-kanavainen vahvistin, 8 äänilähdettä (mm. Mediapalvelin, Mac ITunes, Ipod, dual viritin ja periaatteessa mikä tahansa RCA-liittimillä liitettävä laite). Huonekohtaiset säätimet ja noin 6000 euron hinta ilman äänilähteitä ja kauttimia. Tuolla siis voi kuunnella missä tahansa järjestelmään liitetyssä "tilassa" haluamaasi äänilähdettä oli se sitten radio tai mp3 tai Ipod. Kauttimia Hifistudiossa oli ihan kivasti upotettavia ja pinta-asennettavia kosteisiin ja kuiviin tiloihin.

Eli mitä tuli mieleen:
  • Vaimolle kylpyhuoneeseen - "radio" kattoon upotetuin kaiuttimin
  • Olohuoneeseen - seinäkauittimet
  • Yläkerran toinen huone - kaiutinvaraus
  • Alakerran päämakuuhuone - seinäkaiuttimet
  • Alakerran työhuone - kaiutinvaraus
  • Pesuhuone - kaiutinvaraus.
Ja yläkertaan se erillinen kotiteatteri itsenäisellä vahvistimella ja kaiutimilla.Vaan pahoin pelkään ettei käytössä oleva rahamäärä anna mahdollisuutta tuon monihuone setin bygaamiseen ja vaikka riittäisikin, niin äänen laatu voisi olla hellasärön vuoksi varsin heikko.

Niin kuvat ei muuten oo vieläkään kokonaisuudessaan meillä - ehkä maanantaina.

No comments:

Post a Comment