Wednesday, February 16, 2011

Hiljaista tontilla...

Pakkanen paukkuu ja tontilla lankut odottaa rakentajia - soitin asennusvalvojalle ja sieltä sain tiedon pystyttäjästä ja siitä, että ovat varmaan ensiviikolla tulossa... Hassua - mä maksan tonnin siitä, että jouduin siirtämään paketin toimitusta mutta talotehtaalle viikon siirto menee ilman mitään ilmoitusta :-)

Budjettiin on ilmestynyt melkoinen reikä noista perustuksista, talopaketista ja talvesta. Nyt pitää sitten miettiä, että alkaako downgreidaamaan materiaaleja vai keskustelemaan lisälainasta. Esimerkkinä hyvästä säästökohteesta on lattiat: Oltiin alunperin suunniteltu mielessämme Timberwisen (www.timberwise.fi) öljyttyä tammiparkettia mutta saatuani tarjouksen siitä reilulle sadalle neliölle hintaan 65€/m2 into laantui kummasti exceliä pyörittäessäni. Tilattiin halvempia koepaloja erikoisparketilta (www.erikoisparketti.fi) eli Paradorin tammi-parkettia öljyttynä sekä valkoöljyttynä ja viisteellä - hinta olisi edelleen yli 50€/m2 ja jotenkin se viiste ei vakuuttanut eli mennäänkö vielä halvempaan? K-Raudasta saisi 3-sauvasta Cellon tammi-parkettia 20€ pintaan mutta kuinka tyytyväinen siihen sitten olisi. Niin ja onhan aina laminaatit a 3,95€/m2...

Timberwise tietenkin olisi kyllä sitä mitä haluttaisiin. Vaimon sanoin: "sisustaminen olisi helppoa, jos ei tarvitsisi miettiä rahaa".

Vinkkejä halvasta Timberwisen ostopaikasta otetaan vastaan...

5 comments:

  1. Terve!

    Löysin blogisi vasta hiljattain ja kahlasin sen äsken läpi. Muutama asia tuli mieleen:

    Oliko teillä joku erityinen syy, miksi ette kilpailuttaneet talopakettia myös Teri-Taloilla ja Plania-taloilla (molemmat siis tekevät suurelementtejä)? Kysyn siksi että noilta me saimme parhaimmat tarjoukset ja Teri tuli sitten valituksi.

    Täytyy sanoa että paljon pahaa olen kuullut Espoon rakennuslupakäsittelystä, mutta enpä olisi kuvitellut että se voi tuollainen farssi olla. Onneksi meillä Tuusulassa kaikki sujui tosi helposti tuohon verrattuna.

    Lohdutuksena kerrottakoon että meillä maaurakka (+ paalutus, perustukset ja ontelolaatat) meni 20000 € yli budjetoidun.

    Meille tulee rautakauppatavara Kivenlahden Puukeskuksesta, kun timpuri ajaa siitä ohi anyway ja suositteli ko. paikkaa. Hyvin onkin siellä palvelu pelannut.

    Tsemppiä jatkoon ja tervetuloa tutustumaan omaan projektiimme osoitteeseen: http://kotilahelaan.blogspot.com/

    t:Harri

    ReplyDelete
  2. Ai niin, vielä piti sanoa että pohjakuvaa olisi kiva nähdä täällä blogissa...

    ReplyDelete
  3. Muoviton termex-rakenne oli se ehkä painavin syy silloin - Herrala tarjosi vaihtoehtoa luontevimmin... Planian ja Terin kanssa ei kylläkään keskusteltu. Kannus- ja Lappli olisi ehkä taipuneet toimittamaan suur-elementit ilman eristyksiä. PreCut on Herralalla halvempi kuin niiden Suurelementit joten mentiin Precutilla...

    Toi rakennusvalvonta säätö: Siinä on paljon jonka tekisin nyt erilailla (kuten koko projektissa). Hommassa kuitenkin oli aika monta osapuolta joiden kommunikaatio ketjut ei toimineet: R-valvonta, talotehdas, pääsuunnittelija (*3) ja tietenkin me itse...
    Esim. Arkkitehti/pääsuunnitelijan toimen yhdistämisellä alusta saakka homma olisi ollut paljon helpompi. Sitä kuvittelee säästävänsä 15000€ kun piirrättää kuvat talotehtaalla ja loppuen lopuksi ne rahat palaa pahimmassa tapauksessa tällaiseen säätöön, lisäselvityksiin, projektin viivästymiseen yms.

    ReplyDelete
  4. Joo, me teimme niinpäin että ensin palkkasimme arkkitehdin, joka toimii myäs pääsuunnittelijana. Hän piirsi talon ja suunnitelmat hyväksytettiin alustavasti rakennusvalvonnassa ja tehtiin sitten loppuun. Niillä kuvilla haettiin ja saatiin rakennuslupa. Vasta sen jälkeen kilpailutettiin talotehtaat valmiilla rakennuslupakuvilla. Arkkitehti/pääsuunnittelija maksoi reilusti alle 5000, vaikka on ihan SAFA ja siis "oikea" arkkitehti.

    ReplyDelete
  5. Moikka, tuttua huttua Espoon rakennusvalvonnalta... Kohtalotovereita ollaan; me saatiin lupa muutama vko sitten parin kk:n väännön jälkeen. Eka palaveri ravan kanssa oli tosi positiivinen, mutta sen jälkeen alkoikin juoksutus. Ja tällaista on kuulemma vain täällä Espoossa. Tervetuloa tsekkaamaan myös meidän blogi: villahedda.blogspot.com/

    ReplyDelete