Wednesday, April 6, 2011

Lapsiperheen arkea lapsettomassa perheessä...

Pesukone käy joka ilta, koska tonttitie on muuttunut kunnan urakoitsijoiden käsittelyssä mutavelliksi ja siitä seurauksena työvaatteet on niin paskaiset, että ne on vaan pakko pestä joka päivä.
Mutaa!!

Tontilla ollaan keskitytty naapurin puolen raivaamiseen. Kun aloitettiin pyydettiin naapurilta lupa säilöä tavaraa talven yli niiden puolella ennenkuin he aloittavat ja nyt pikkuhiljaa alkaa olemaan lunastuksen aika eli tontti puhtaaksi. Homma aloitettiin keskiviikkona jolloin ensimmäisen tunnin aikana oli jo mielessä, että mitä järkeä tässäkin on mutta kun kerran saatiin STIHL käyntiin niin kolmesta neljään tankillista sahattiin tyhjäksi ja jäljen näki. Nyt on yhden talven puut tehty halkomista vaille ja risuja tuli enemmän kuin ajattelikaan ja vielä jäi jotain jäljelle

Metsuri
Jännä juttu: pienenä aina mietti miksi maalla ns. työvaatteet tuoksui aivan erilaisilta kuin muut. Eilen se sitten selvisi. Mun kledjut haisi ihan samalta kuin työvaatteet maalla eli syy oli moottorisahan pakokaasut ja tuore sahattu puu. Vaimo piti mua eilen kovin miehisenä eli tuosta kannattais varmaan kehittää uusi AXE-tuoksu...


Siitä sitten tänään jatkettiin ankaralla siivoamisurakalla. Aluksi kärry Veikkolasta, sitten tuulensuojalevyt kyytiin tontilta ja kuorma kyydissä Ämmässuolle ja toisessa kuormassa sama kuvio mutta tällä kertaa lisäksi Styroja lisäksi ja kolmannella kuormalla risuja ja sitten vielä Lohjan (tikapuut) ja Veikkolan (kärry pois, oksasilppuri sisään) kautta kotiin.
Ämmässuon jätekasat kurottuvat pilviin saakka (kuva Kuusakosken alueelta).
Tästä jäterumbasta on hieman ristiriitaiset fiilikset - eli Sortitilla pääsee helpolla mutta siihen verrattuna, että itse raahaa roinat Ämmäsuolle niin onhan se kallista. Toisaalta kun itse raahaa ne roinat esim. kolme kuormaa kuten tänään, niin ei siinä paljoa muuta ehdi päivän aikaan tekemään ja bensakin maksaa. Jos siis omalle ajalle laskee hinnan niin kumpaakohan suuntaan vaaka kallistuu?

Putkiukoista on saatu elonmerkkejä. Kävivät keskiviikkona tipauttamassa ilmanvaihtolaitteen tontille ja sovittiin, että hommat jatkuu tänään (ei näkynyt) tai viimeistään huomenna eli nyt jänskätään... Sähköukkojen työnjohtaja kävi tänään paikalla ja ei me mitään poikkeuksellista keksitty Termexistä huolimatta ja antoi toistaiseksi sähkärin toimitusajaksi 2-3 päivää. 

Herrala toimitti viimeiset rästissä olleet tavarat eli väliseinävillat eli kiitoksia ja hyvästi ja ei kannata kysyä mahdollisuutta esittelylle. Pystytysryhmän referenssinä toimimme kuitenkin mielellämme eli kiitos Rakennuspalvelu Luntinen Ristiinasta.

3 comments:

  1. Sortit.fi:n markkinarako on justiin siinä helppoudessa. Jos on kykyä roudata koko lava itse tai ajella peräkärryllä, niin varmaan se on aikalailla se ja sama. Nehän kilpaileekin lähinnä lavanvuokraajien kanssa. Meidän alueella lavan vuokra ja tyhjennys Lohjan Munkkaalle (40 km) on 160 euroa. Siihen jätemaksut päälle.

    Mutta pulma on siinä, että jos sitä koko lavaa ei oikein saa täyteen kertalaakista, vaan joutuisi säilyttelemään roskia jolloin ne joko vie tilaa sisällä tai vettyy ulkona. Silloin kannattaa harkita, että jos maksaisi hiukan enempi, niin kamat on helposti ja nopsasti pois tontilta.

    Esimerkiksi villoitusvaiheeseen ja levytysvaiheeseen minusta pari isoa sortit-säkkiä ja pari pienempää olis ihan omiaan.

    ReplyDelete
  2. Luulen, että me jatketaan hybridillä kärryn ja Sortitin välillä jatkossa hieman riippuen tilanteesta - juuri nyt on yksi XL täyttymässä ja kipsilevytyöt pääosin edessä. Ollaan myös hyödynnetty Sortit-säkkejä mm. puusälän keräämisessä, jota meillä on törkeen paljon johtuen precutista - niin precutistakin jää jämiä etenkin pintaverhouksesta. Puut siis poltetaan kun saadaan takka ja tulee talvi. Viimeisimpämä Sortit-säkin käyttökohteena on ollut oksa-hakkeen säilyttäminen :-)

    ReplyDelete
  3. Me on käytetty vastaavia säkkejä roskien säilyttämiseen raksan alusta lähtien, ostettiin säkit alunperin klapien säilyttämiseen. Kts:

    http://heimerakennetaan.blogspot.com/2010/05/raksajate.html

    :-)

    ReplyDelete