Sunday, April 24, 2011

Valjaissa...

Tää päivä meni valjaissa ja raksalla... Ei päässyt karkuun 60 metriä pidemmälle - siihen kun loppui dynaamisen kiipeilyköyden ulottuvuus.


Valjaat itseasiassa hankin jo edelliselle raksalle ja myönnettäköön kattotyöt oli tekosyy valjaiden hankkimiselle, joka johti noin viiden vuoden aktiiviseen kiipeilyharrastukseen, joka sittemmin on hiipunut hieman selkävaivoihin. Mutta jo siis kymmenen vuotta sitten tein havainnon, että kiipeilytarvikkeet on laadukkaampia kattotyötuotteita kuin rautakaupan vastaavat... Setti, mitä katolla käytän, on vanha dynaaminen kiipeilyköysi, valjaat, nousukahva, kasi ja setti slingejä ja karabiineja. Dynaaminen köysi on joustava eli jos otat sturtsin eli putoat, köysi joustaa ja pysäyttää hitaammin - mä oon ottanut kai tuollaiset 6m vapaan pudotuksen tuohon köyteen ilman mitään vammoja. Nousukahva on kätevä paikallaanpitäjä eli nousussa ja työskennellessä se antaa turvan. Alastultaessa saatan käyttää kasia mutta yleensä vapauttelen toisella kädellä nousukahvaa... Slingin ja karabiinit on vaan messissä jolla sidon työkalut valjaisiin - tänäänkään ei tippunut kuin yksi ruuvi ja siinä ei muu kuin magneetti olisi auttanut... Köyden sidoin aamupäivällä molemmilta puolilta taloa palkkeihin ja iltapäivällä vain toisella puolella työskennellessä vain vastapuolelle.

Slingi, tuplakarabiini, kasisolmu

Niin tärkein asia noiden käytössä - hengissä ollaan tämänkin päivän jälkeen. Helposti tänkin päivän olisi tehnyt ilman noita roinia ja tuskin olisi tottumisen jälkeen edes pelottanut mutta joo jos roinat jo on, niin miksi niitä ei sitten käyttäisi...

Näkyvin allekirjoittaneen aikaansaannos
Eli päivän aikaansaannos neljä katonläpivientiä ja vaimo peruskyllästi suurimman osan räystäslaudoista.

No comments:

Post a Comment