Saturday, April 9, 2011

Vapaa päivä.

Tämän päivän raksalla käynti jäi viiden minuutin visiittiin tarkistaakseni, että kaikki on about kunnossa. Aamulla pyrhälsin stadiin tsiigaa upotettavia kauittimia ja monihuonejärjestelmiä mentaliteetilla, jos ne meinaa laittaa niin piuhoja pitää alkaa vetämään paikoilleen. Jälleen visiitin kohteena oli Hifistudio 17 ja siellä aikani pyörittyäni ja myyjän kanssa keskusteltuani valikoitui järkevimmäksi vaihtoehdoksi monihuonejärjestelmissä Sonos tai Sonoksen kaltainen järjestelmä.



Sonoksen ominaisuuksia:
  1. Käyttää talon sisäistä dataverkkoa tai WLANia - ei ylim/epästandardeja piuhoja
  2. Radio-kanavat internetistä
  3. Musan tallennus NAS:sille (Network Attached Storage) RAID 0:na tai RAID 10:na. Yksi tallennuspaikka koko talon musiikille.
  4. Kaukosäätimeksi käy joko Sonoksen oma, Apple IPod, Iphone, IPad tai Android-pohjainen laite
  5. Käyttäjäystävällinen
  6. Sitä ei tarvitse rakentaa heti.
Haittapuolena kultakorvat netissä tuntuvat pitävän Sonoksen DA-piirejä eli signaali ei siirry digitaalisesta analogiseksi riittävän laadukkaasti. Toistaalta kun noista saa Digi-signaalin ulos, niin luulisi kultakorville riittävän, että signaali viedään riittävän laadukkaan DAC:in läpi kaiuttimille, jos äänen laatua haluaa korostaa.

Yksittäiset komponentit on yllättävä halpoja mutta sitten jos lähtee säätämään esim. DAC:ien ja kaiuttimien kanssa, niin kyllähän siihen rahaa saa uppomaan. 

Kilpailijoita NAS-pohjaisissa järjetelmissä Sonokselle löytyy Olive:lta ja Linn:iltä
 

No comments:

Post a Comment