Tuesday, September 28, 2010

Hyvät ja huonot uutiset

Ensiksi - hyvät uutiset: lupakuvat lähtee naapurikuulemiseen eli nyt ne on kelpuutettu lupakuviksi - mitä tässä nyt sitten meni 4 kuukautta.
Ja sitten ne huonot uutiset: Meidän vaivalla tekemä pihasuunnitelma ei nyt sitten taas kelpaa, kun siinä ei ole korkeuskäyriä ym. tai siis sen tekemisestä ei ole maksettu kenellekään ulkopuoliselle taholle. Uuden pihasuunnitelman tekemisestä tulee nyt sitten lupaehto. Nyt pitää siis maksaa taas jollekin pihasuunnitelmasta, jotta se näyttää riittävän pro:lta rakennusvalvonnalle. Eli todiste numero n siitä, miksi tämä kaupunki on kallein paikka Suomessa rakentaa. Ajallisesti, lisävaatimuksien ja korontodistamisen osalta pelkkä lupakäsittely on tullut maksamaan n.4000€ + tuleva pihasuunnitelma ylimääräisiä kustannuksia siihen nähden mikä oli lähtötilanne ja vaatimustaso lupaa sisään jätettäessä.

Pihasuunnitelman tekijää katsellaan siitä lähiympäristöstä, jossa on hyviä asianosaavia ammattilaisia tarjolla. Katsotaan mitä tapahtuu - tämä jää vaimon hoidettavaksi.

Vaimo on kohtuu kypsynyt koko rakentamiseen - melkeinhän me ollaan jo aloitettu. Ihan ymmärrettävää, kun tää on ollut hankaluudessaan aivan toiselta planeetalta ensimmäiseen rakentamaamme taloon nähden, joka sekin oli mielestämme aika hankala (korjaa vaimo vieressä).

No comments:

Post a Comment