Sunday, September 26, 2010

Tiedottaa tontilla

Yksi osa lupa prosessia on rakennuspaikalla tiedottaminen, joka on rakennuttajan tehtävä. Tiedottaminen hoidetaan viemällä kyltti tontille, jossa ilmoitetaan haettavasta luvasta, haettavan luvan tunnus ja yhteystiedot lisätietoja varten... Tää oli meillä hieman hakusessa - aluksi luultiin, että jos kunta hoitaa kuulemisen niin ne vie myös kyltinkin. Kylttiä nyt ei kuitenkaan alkanut tontilla näkyä niin selvitin asiaa ja päädyin siihen, että meidän hommahan toi on. Siispä tarveaineina ja työkaluina yksi kapalevy, mac, word, printteri, kontaktimuovia, sakset, puuta, pari ruuvia, Makita, rautakanki ja kiviä ja lopputulos hieno taulu pystyssä tontilla!




Pistäisin broidilla tänään iltapäivänä ja kuulin, että meidän perustusurakoitsijoilla on todella paljon töitä. Alkaa olemaan pelko perseen alla: riittääkö niiden aika meille, kun tästä ei tunnu tulevan valmista...

Muuten ajattelin, että voisi pistää hakemuksen vireille siitä, että voi aloittaa ennen luvan lainvoimaisuutta eli heti päätöksen jälkeen. Tuo vaatii pantin tai takauksen antamista kunnalle ja jos luvasta valitetaan ts. lupa ei saa lainvoimaa ja lupa myöhemmin hylätään tulee rakentajan palauttaa tontti tilaan ennen aloitusta. Meidän tapauksessa, vapaan kaavan alueella aika epätodennäköistä.

No comments:

Post a Comment