Monday, August 15, 2011

Ämmässuo NonStop

Tänään sisätilojen valmiusaste ja ulkotilojen ei niin kuivat pohjamaalit teki päätöksen puolestamme - tänään siis siivottiin tonttia. Aloitettiin kipsareilla ja kuormaan lisättiin puuta mutta kipsaria oli kuitenkin sen verran paljon, että kuormaa ei hyvällä omallatunnolla voinut kutsua puukuormaksi (á 10€ @ Kuusakoski Ämmässuo) joten siitä tuli sekakuorma (á 30€). Ekan keikan jälkeen päästiin puhtaisiin puukuormiin, joita tehtiin kaksi eli Ämmässuolla käytiin kolme kertaa mutta siistiytyi pihakin aika kivasti.

Tässä vaiheessa siis projektia on todettava, että jos on peräkärry saatavissa, niin Sortit ja vastaavat säkkimetodit on törkeän kalliita siihen nähden, että käy itse kärryllä viemässä tavarat Kuusakoskelle - HSY:n sortti-asemat on myös omien ja muiden kokemusten mukaan perseestä johtuen henkilökunnan harrastamasta 1X2 metodissa kuormien hinnoittelussa.

Muuten: Muuttovalmius väistämättä lähenee päivä päivältä - Sisällä alkaa laatoitukset olemaan pääsääntöisesti valmiita, portaat tulossa, keittiön kivet tulossa (huomenna), parketointi levinnyt alakertaan, listoitukset yli 50% valmiita kokotalon osalta. Eli tilanne näyttää hyvältä! Tosin täällä kotona tai siis ns. välikämpässämme (jossa asuttu yli kolme vuotta) kuivausrumpu on alkanut vastustaa muuttoa pissimällä pesukoneen päälle, johon pesukone on totesi, että mun pumppu ei jaksa... Hieman meitityttää nyt kyseisten teini-ikää lähestyvien (11v) kodinkoneiden osalta, että pitäiskö noita korjata vai vaihtaa? Siis ei oo periaatteessa kokoaikana ollut mitään ongelmaa lukuunottamatta muutamaan viime päivää/viikkoa.  Mutta jotenkin nyky-yhteiskunnassa tupataan ostamaan uudet laitteet, jos vanhoissa on ongelmia sen sijaan, että niitä vanhoja korjattaisiin ja saako edes 11v vanhoihin laitteisiin varaosia? Osaltaan mun kysymykset kuvastaa kertakäyttökulttuurin pinttymistä perusolettamuksiksi. Blogi-entryn alun kierrätyksestä blogin-entryn lopun haaskaukseen?





1 comment:

  1. Hyvin tyypillinen ongelma tuo 1x2, on hyvin epämotivoivaa kyllä rakentajan kannalta että lajittelutyölle ei saa yhtään vastinetta...

    Noista kodinkoneista kanssa kommentoisin myös, että itse olen pohdiskellut, että yrittäisinkö myydä nykyisen kotimme keittiökoneita tulevalle asukkaalle. Hän ei luvannut maksaa niistä mitään. Sitten juttelin kaverin kanssa asiasta, ja hän tuumasi, että "nehän on jo 5v jo, kyllä ne pian hajoaa, tulee vaan lisäkuluja jos viet ne uuteen taloon! Jätä siihen vaan, toisten riesaksi." Just joo. Otan mukaan ihan taatusti.
    Missähän blogissa oli just puhetta siitä, ettei AEG:lla ole edes korjauspalvelua koneille enää, jos hajoaa niin uutta vaan.

    ReplyDelete