Tuesday, August 23, 2011

Valmistuu(ko)?

Niin valmistuuko? Hyvältä näyttää ja valmius muuttamiseen olisi saavutettavissa muutamassa päivässä jos haluttaisiin. Mutta koska raksalla on niin mukavaa, niin käytetään aikaa eikä muuteta keskeneräiseen. Siispä nyt säädetään pieniä asioita: listoja, kalusteita, pielilautoja jne. Tosiasia on, että talon talousvesi pysähtyy mittarille ja kaikki hanat puuttuu ja Sähkärit voisi jo viimeistellä oman osansa, jos me oltaisiin hankittu kaikki valaisimet jne. 
Sisä-WC meillä jo on - se vaan toimii manuaalisesti eli haetaan vesi siihen ulkoa kahdella ämpärillä :-)

Keittiö edistyi kivien palattua tontille ja asentajan käynnin jälkeen pistin kahvat & nupit paikoilleen. Hieman taisin ryssiä tuon ylärivin kahvakorkeuden kanssa - olisivat voineet olla sentin alempana, niin olisivat esteettisesti parempia - mutta tekevälle sattuu ja silmä tottuu.

Keittiö valmistuu
Keittiössä mun lopetettua timpurit jatkoivat laatoituksella, joka on vielä kesken (kuten kuvasta näkyy). Sitten vielä liesituuletimen kotelointi, uunin induktiokeittotason asennus niin keittiö on valmis.

Portaat tuli ja ne asennettiin Westwoodin toimesta ja täytyy sanoa, että homma toimi ja tulos oli loistava. Pitkään mietittiin portaiden suhteen satulaportaita, tammiaskelmia ja muita hienouksia mutta loppuen lopuksi mentiin melko perusportaalla ajatuksella, että eläminen saa näkyä. Portaan mitoitukset laatan ja parketin rajapinnan suhteen meni täysin nappiin. Vielä meikkausta tasoittamattomien pintojen suhteen ja voi olla tyytyväinen portaisiin ja firman toimintaan.
Komeroportaat by Westwood

Tie yläkertaan
Saunakin on saapunut tontille ja siitä seurauksena saunatila on saanut rimoitukset ja huomattu, että Wedi-levyä vedeneristeenä käytettäessä rimoitus tulisi olla paksumpi kuin normaalisti - no Siperia opettaa... Mestaritimpuri katseli paneeleja ja päätti käydä kaikki laudat läpi ennen asennusta ja sijoittaa rumat laudat lauteiden alle ja kauniit päälle eli saunastamme on ilmeisesti tulossa Select-tason sauna. Kiuasta ei tosin vielä ole näkynyt.
Rimoitus on. Paneelit on valinnassa
Säiden salliessa ulkotyöt on myös edenneet eli pilarit on saaneet maalipinnan, kulmat kulmalaudoitukset ikkunat pielilaudoitukset.
Ikkunalaudoitukset alkaa olemaan valmiita - vihdoin
...

Mitä sitten siis ei ole valmiina:
  • Pihan tasoitukset ja siistintä
  • Juokseva vesi
  • Suihkukaapit
  • Sähkö kalustusta ja kalusteita
  • Terassin suojarakenteet
  • Listoituksia
  • Tapetointia
  • Parketointia
  • Reikä maassa
  • Nysväystä yksityiskohtiin

1 comment:

  1. Mun silmään ei kahvat ole kyllä väärällä korkeudella. Näyttää hyvältä. Älä ainakaan vierailijoille sano, että ovat väärässä paikassa :) Kukaan ei meinaan huomaa kyllä.

    ReplyDelete