Wednesday, August 3, 2011

Tää meidän keittiö ei mee nyt ihan putkeen...

Jep... Viikon venattiin kiviasennusta ja sitten se tuli puolen tunnin varoitusajalla ja ei sitten loppuen lopuksi asentanut mitään kun mitat oli mitä oli. Keittiö mitattiin toimittajan puolesta ennen tasoituksia ja mitään ongelmia ei pitänyt olla. No tänään ne kivitasot kuitenkin oli pitkän seinän osalta reilun sentin pidempiä kuin seinä... Silloin on aika turha puhua tasoituksien jne. vaikutuksista: Ei senttiä itsestään taloon ilmaannu. Toinen kohta johon asentaja puuttui oli 30-40-30 laatikko yhdistelmän kannatus kivitasosta tai sen kannatuksen puutos ts. toimittaja ei ollut varannut siihen reikiä ja tuomio oli puhtaasti: "ei tule kestämään", joten ilmoitin, että jos kerran liikennetta takaisin kivitehtaalle tapahtuu niin samalla kannattais varmaan kierrättää toikin tason osa proppu-reijitettäväksi...

Vaimon näkemys alkaa realisoitumaan

Ei näin...

Tehtaalle lähtee siis kivet ja tässä mennee muutama viikko (varsinkin kun tehdas on kiinni vielä viikon) ja sitä ennen ei toi keittiö valmistu. Toivottavasti ei joudu kantaa noita kiviä enään - isoin taso painoi asentajan mukaan 150 kiloa. Tosin kannettiin tänään naapurin takkasydäntäkin, joka painoi reilut 200 kiloa ja ei meinannut neljän hengen voimalla liikkua mihinkään.

Etuterassi on jo tukivaluja ja kuutta lautaa vaille valmis. Tuossa hommassa on ollut suuresti avuksi Bauhausista hankittu pika"ruuvi"puristin, jolla voi myös loitontaa noita lautoja kääntämällä vain pään toiseen suuntaan. Aivan korvaamaton apu kun yksin on rustannut tuota terassia kasaan ja kun toi Siperian lehtikuusi ei ole aivan suorimpia puita.

Terassipuristin

Terassipuristimesta loitonnin

1 comment: